Triomf davant UCAM Múrcia en el tercer test de pretemporada (85-83)

07/09/2024

Valencia Basket va véncer en el seu tercer test de pretemporada davant UCAM Múrcia per 85-83 en un partit molt igualat decidit en la recta final i en el qual Dylan Ennis va anotar un triple que haguera donat la victòria al seu equip, però la pilota va eixir de les seues mans fora de temps. Després d'una primera meitat igualada amb canvis de comandament freqüents en el marcador, la segona part es va jugar amb molt més ritme i Valencia Basket va trobar l'anotació de Costello (23 punts) per a anar per davant malgrat que UCAM Murcia va tindre encert en el triple per a mantindre's a prop. Un moment d'inspiració ofensiva de Ojeleye li va donar un xicotet avantatge a l'equip taronja a cinc minuts del final, però l'equip murcià va pujar la intensitat de la seua pressió per a tornar a apretar el partit.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista a Brancou Badio, Jean Montero, Josep Puerto, Nate Sestina i Ethan Happ. L'equip taronja va començar el partit a remolc degut a l'encert exterior de l'equip universitari, que amb dos triples i una cistella de Birgander va obrir el partit amb un parcial de 0-8. El capità Puerto va anotar els primers punts del Valencia Basket i l'entrada de la rotació amb Costello i De Larrea va activar l'ofensiva taronja per a arribar amb 6-12 a la meitat del primer quart amb les segones opcions que generaven els interiors. Un 2+1 de Costello i una acció individual de Jovic van continuar retallant i dos tirs lliures de Happ van posar per primera vegada per damunt al Valencia Basket amb el 15-14, encara que un 2+1 de Caupain deixava el marcador en 17-19 al final del primer quart.

El pivot Ethan Happ va allargar el seu moment ofensiu en l'inici del segon quart i Josep Puerto va anotar el primer triple de Valencia Basket en el partit, encara que el UCAM Múrcia es mantenia per damunt amb l'aportació de Brodziansky. L'equip taronja anava traient tirs lliures per a arribar amb 26-25 a cinc minuts del descans, però després va ser el quadre universitari el que treia viatges a la línia de personal per a anar canviant el comandament del partit. L'equip taronja va trobar el seu ritme perquè una transició acabara amb un triple de Costello que va obrir una ratxa d'encert exterior al qual li van seguir altres dos triples de Badio i Xabi López-Arostegui i una acció individual del senegalés perquè el partit arribara al descans amb 39-36.

La segona meitat va començar amb molt més ritme i amb el conjunt murcià trobant encert des de la línia de tres, però dues accions de potència de Pradilla i Ojeleye i sobretot cinc punts seguits de Costello mantenien per damunt al quadre taronja. Una acció individual de Badio i un mat després de recuperació de Happ trobaven l'oposició d'un UCAM Múrcia que anotava des de darrere de l'arc de la mà de Caupain i Ennis. I encara que Sestina també va encertar amb el triple, la inspiració ofensiva de Radebaugh mantenia el partit apretat i la seua activitat defensiva per a recuperar pilotes li donava la volta amb el 57-58 al pas pel minut 28. Semi Ojeleye es va fer espai entre la defensa murciana per a anotar i un triple de Jovic ho deixava en 63-60 amb deu minuts per jugar.

UCAM Murcia va convertir altres dos triples en l'inici de l'últim acte per a tornar a posar-se per damunt mentre De Larrea trobava primer a Costello i després a Pradilla en la pintura per a anotar. Nate Sestina es va haver de retirar del partit en rebre un fort colp en el nas i Ojeleye va anotar el seu primer triple, després va atacar l’anella amb decisió i després va córrer per a traure tirs lliures per a evitar la seua canastra fàcil per a donar una xicoteta renda de sis punts al quadre taronja en arribar a la meitat de l'últim quart. Una estratègia de fons va permetre a Montero habilitar a Happ per a la cistella en la pintura abans que Birgander posara el 78-74 amb quatre minuts per jugar. Ennis corria el camp per a apretar encara més el marcador i amb la pressió murciana fent mal, el propi canadenc va empatar el partit amb dos minuts per jugar. Després de dos tirs lliures de Costello, un triple de Ennis va posar per damunt al UCAM Murcia però Badio va trobar a Costello per a un 2+1. Brodziansky ho va empatar ficats ja en l'últim minut però de nou Brancou es va associar amb Matt, que va traure falta personal. Costello va anotar un dels seus llançaments, Ennis no va anotar en l'altre costat i Valencia Basket va assegurar el rebot perquè hi haguera falta sobre Brancou, que també es va deixar un dels seus llançaments. Amb dos a dalt, temps mort dels universitaris i 21 segons en el crono. L'equip universitari va esgotar fins al límit de la possessió i el triple de Ennis va entrar però els àrbitres van considerar que el seu llançament va arribar fora de temps.