Estrena amb derrota a Manresa (77-73)

28/09/2024

València Basket va caure en la seua estrena en la Lliga Endesa en la pista del Baxi Manresa per 77-73 en un partit en el qual es va agarrar des de la defensa per a tornar al partit i remuntar un desavantatge que va arribar a ser de vint punts i arribar a empatar-ho a tres minuts del final malgrat les dificultats per a aconseguir anotar els bons llançaments que aconseguia generar des del triple. En la recta final, l'equip català va trobar l'encert de la mà de Hunt per a poder emportar-se la victòria.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Brancou Badio, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Ethan Happ. L'equip local va aprofitar la falta d'encert inicial per a començar amb un 5-0 abans que Badio ficara els primers punts del quadre taronja des del tir lliure i després assistira a Ojeleye per al triple. Set punts seguits de Hunt van tornar a posar per damunt al Baxi Manresa abans d'un 2+0 de Reuvers però un palmeig de Sagnia ho deixava en 14-7 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Costello i dos tirs lliures de Pradilla van activar un poc l'ofensiva valenciana però Steinbergs mantenia estable l'avantatge local. Quatre punts seguits de Costello retallaven un poc perquè s'arribara al final del primer quart amb 22-16.

El quadre manresà va trobar encert en l'inici del segon acte per a disparar el seu avantatge als dobles dígits i amb un 2+1 de Brimah posava el 32-18 al pas pel minut 13. Un triple de Ojeleye va tallar el parcial local però Alston i un triple de Hunt posaven un màxim desavantatge de 16 punts amb el 37-21 que va portar a Pedro Martínez a parar el partit a sis minuts per al descans. Jovic va trobar a Puerto per a la safata i Costello va capturar el seu propi error per a traure un 2+0 però el Baxi Manresa continuava trobant l’anella fidel al seu estil per a estirar el seu avantatge fins a la vintena abans d'un triple de Puerto i una safata en transició de Pradilla. Montero va recuperar un parell de pilotes per a donar energia a la defensa taronja i va anotar dues accions individuals consecutives per a retallar un poc i arribar amb 49-34 al descans.

La segona meitat va començar amb Ojeleye traient una falta de tres tirs lliures dels quals va aprofitar dos i encara que va apretar en defensa, no va aconseguir convertir cap dels bons triples deslliurats dels quals va disposar. Semi es va penjar després d'agafar un rebot ofensiu però Alston retornava els colps perquè la renda local fins i tot s'ampliara pese a la bona faena defensiva dels primers minuts de la segona meitat posant el 55-38 en el minut 24. Ojeleye era l'únic manteniment ofensiu del quadre taronja fins que Badio també va anotar en segona opció, l'única manera de sumar punts d'un Valencia Basket que no aconseguia encertar amb el triple. Malgrat que els tirs no entraven va aconseguir acostar-se a deu amb un 2+1 de Reuvers i dues accions individuals de Montero per a arribar amb 61-51 amb deu minuts per jugar.

Costello des de la mitjana distància va baixar el desavantatge de la desena i darrere l'altre parell de bones defenses, Montero es va inventar un 2+1 per a continuar retallant i un tir lliure de Xabi obligava a Ocampo a parar el partit després d'un parcial de 4-13 que va posar a quatre al quadre taronja amb huit minuts per jugar. Xabi va convertir un rebot ofensiu en dos punts, Jovic es va deixar un tir lliure i Ojeleye es va fabricar la safata amb contacte per a continuar rebaixant fins que Badio ho va empatar des del tir lliure amb quatre minuts per jugar. Obasohan va activar l'ofensiva local després d'un parcial de 2-13 però una cistella amb addicional de Montero ho mantenia equilibrat fins a un triple de Alston per al 69-66 entrant en els últims tres minuts. Ojeleye ho va retornar ficant el primer triple taronja de la segona meitat després de catorze fallades però Steinbergs i Hunt donaven quatre punts de renda a l'equip local. Badio es va deixar un tir lliure i una cistella després de rebot ofensiu de Sagnia els donava cinc d'avantatge. Tot i el triple de Badio després de rebot ofensiu, una cistella de Hunt va decantar definitivament el partit a favor del costat local.