Valencia Basket trau una sòlida victòria de pretemporada davant Spar Girona (56-70)

15/09/2024

Valencia Basket aconsegueix una sòlida victòria en el Trofeu Ciutat de Tarragona davant Spar Girona. El conjunt taronja, que continua en el seu procés de creixement en aquesta pretemporada, es va mostrar durant moltes fases del foc superior al seu rival i així va quedar reflectit en el marcador final. Encara que totes les jugadores van anotar, van ser especialment destacades les actuacions de Hatar i Fingall, a més del debut de Lucía Rivas amb el primer equip en partit amistós, estrenant-se amb 2 punts en tir lliure. Bona tercera prova de l'equip en la seua posada a punt per a la temporada.

 

El conjunt taronja va saltar al Palau d’Esports de Catalunya amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, María Eraunzetamurgil i Kristine Distintiu. Estrenava el partit Romero en la zona i responia Hristova per a Spar Girona. El joc fluïa poc i l'encert era baix. Arribat l'equador del primer quart sol s'havien vist tres canastres per a cada equip. El combinat català feia un xicotet 4-0, que Valencia Basket trencava amb un 2+1 de Ouviña, després d'una gran jugada de pissarra de servei de banda de Iagupova. La magnitud de Hatar en la zona va impulsar a l'equip taronja, davant el baix percentatge d'encert exterior. La interior va donar l'oxigen necessari perquè les seues companyes se soltaren i completar així un 8-0 per a posar-se 5 punts a dalt. Hristova la tallava, però una gran jugada defensiva en els últims segon culminava amb canastra de Broncano per a retornar el +5 amb el debut de Lucía Rivas en partit amistós.

 

Casas augmentava la renda a 7 gràcies a una gran acció defensiva de l'equip i Roberto Íñiguez demanava el primer temps mort del partit. Guerrero va anotar a continuació, però Vitola colpejava de tres després d'una gran exhibició d'extra pass de les seues companyes. Valencia Basket va aconseguir traure bon rèdit dels tirs lliures per a continuar sumant i Casas completava el 9-0 amb un +15 en el marcador. Nou temps mort de Spar Girona, que no li va servir per a trobar solucions. El conjunt de Rubén Burgos no va perdonar el desencert rival i va continuar ampliant el parcial, que va arribar a 14-0 amb una renda de 20 punts, després de 2+1 de Zeta. Arribava llavors una xicoteta reacció de Spar Girona d'un 7-0, que ajustava les coses. Rubén Burgos ho parava mancant 6.3 segons per al descans, però així quedava el marcador (25-38).

 

Va costar anotar després del pas pels vestuaris, però finalment Fingall el estenaba després d'assistència de Iagupova. No obstant això, hi havia un robatori fàcil i canastra de Hristova que provocava el temps mort del tècnic taronja. La mateixa jugadora de Spar Girona reduïa a 11 punts la diferència. Apareixia Fingall per a colpejar de tres, però el combinat català responia amb un 5-0 que trencava la barrera dels 10 punts, retallant a 9. La falta d'encert i algunes pèrdues per falta d'entesa estaven donant vida a les de Roberto Íñiguez. Per fortuna, Valencia Basket va despertar a temps amb un 4-0 que donava una mica d'oxigen al marcador. Guerrero anotava de tres per a pal·liar la reacció taronja i, malgrat que Zeta endollava també de tres, una pèrdua en els últims segons amb el seu conseqüent triple de Canella deixava la diferència en només 10 punts al final del tercer quart.

 

Bagudà reduïa a 8 en l'inici de l'últim període. En eixe moment Rivas anotava els seus primers punts amb el primer equip des del tir lliure. A València Basket li estava costant molt anotar i per fi arribava un 5-0 amb triple de Iagupova i canastra de Fingall, que pujava a 13 punts l'avantatge i després del qual Roberto Íñiguez parava el partit. Va arribar el balanç a 7-0, amb renda de 15 punts. Spar Girona ho contestava amb un 5-0 que Valencia Basket contrarestava amb un nou 7-0 amb Fingall liderant. Malgrat alguns desajustaments, l'equip taronja va continuar colpejant. Broncano pujava la renda a 16 i, mancant 2 minuts, la victòria estava encarrilada

 

Fitxa técnica

Spar Girona 56 (14-11-15-16): Klara Lundquist (16), Ivana Jakubcova (0), Marta Canella (6), Carolina Guerrero (9), Aina Cargol, (0) Ainhoa López (0), Berta Ribas (2), Migna Touré (2), Borislava Hristova (16), Chloe Bibby (3), Carla Bagudà (2).

 

Valencia Basket 70 (19-19-12-20): María Eraunzetamurgil (7), Nadia Fingall (14), Cristina Ouviña (3), Queralt Casas (6), Leticia Romero (4), Irene Broncano (4), Kristine Vitola (7), Alicia Flórez (2), Lucía Rivas (2), Alina Iagupova (8), Bernadett Hatar (13).


TAGS: