Valencia Basket cau en un partit de dues cares davant Casademont Zaragoza (89-86)

18/09/2024

Valencia Basket va caure en el seu últim partit de pretemporada davant el Casademont Zaragoza per 89-86 en un partit de dues cares típic de pretemporada en el qual va ser per davant la major part del temps però al qual el quadre aragonés es va agarrar per a tornar i acabar portant-se'l. Valencia Basket va dominar en la primera meitat imposant un ritme vertiginós i amb un gran encert en el triple (12/20) per a aconseguir un avantatge important en arribar al descans. En el tercer quart, el Casademont Zaragoza va aconseguir entorpir la maquinària ofensiva taronja i va créixer trobant els seus punts en la pintura per a retallar i deixar-ho tot per decidir en l'últim acte. Encara que l'encert en el triple de Sestina en l'inici del quart final va donar un poc d'aire al quadre taronja, l'equip aragonés va continuar remant fins a empatar el partit a quatre minuts del final. En el moment decisiu, els punts de Sulejmanovic van decantar la balança a favor de l'equip aragonés.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Sergio De Larrea, Brancou Badio, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Jaime Pradilla. Un palmeig i una cistella en transició de Pradilla van replicar a la cistella inicial de Bell-Haynes i De Larrea va trobar a Ojeleye en carrera, però el quadre aragonés trobava a Bango en la pintura per a mantindre el partit equilibrat. Un triple de Pradilla va ser respost per Bell-Haynes per a arribar amb 10-9 a la meitat del primer quart però Puerto i Jovic també van encertar des de darrere de l'arc i malgrat la cistella de Bango, van repetir Pradilla i el capità Puerto amb sengles cistelles de tres per a donar una xicoteta renda al quadre taronja. Un mat de Reuvers i una antiesportiva sobre Xabi que va suposar tres punts protegien l'avantatge malgrat l'aparició ofensiva de Spissu i Badio també va anotar el seu triple per a arribar amb 18-29 al final del primer quart.

Badio va repetir des de darrere de l'arc després d'agafar un rebot ofensiu i Semi no va perdonar des del tir lliure, encara que Sulejmanovic anava retornant els colps per part del Casademont Zaragoza. Ojeleye va encertar amb el triple per dues vegades i Jovic va trobar a Sestina a la carrera però el retorn del quintet inicial de Casademont Zaragoza a la pista li va permetre trobar l’anella. Dues accions positives consecutives de Reuvers, una després d'assistència de Jovic i una altra després de culminar amb un mat un tap de Sestina, portaven a Fisac a parar el partit amb 26-46 a poc menys de cinc minuts per al descans. Encara que el quadre aragonés va trobar punts en les següents accions, Port remuntant línia de fons i un triple de Sestina mantenien equilibrada la renda valenciana. En l'intercanvi de triples de la recta final de la primera meitat, el talent de Bell-Haynes li va permetre al Casademont Zaragoza retallar un poc per a arribar al descans amb 41-57.

La segona meitat va començar amb dos triples de Xabi però Bango i Yusta van encendre la maquinària ofensiva del Casademont Zaragoza en la segona meitat. El partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi d'errors del qual el va traure Sulejmanovic amb dos encerts consecutius per a posar el 50-63 al pas pel minut 26. Jovic va acabar amb la sequera taronja amb una acció individual i va tallar el parcial aragonés en 9-0 però Sulejmanovic assumia el protagonisme ofensiu del seu equip per a continuar arrapant avantatge valencià. El Casademont Zaragoza va continuar apretant per a provocar els errors i encadenar altres nou punts seguits per a baixar el seu desavantatge a set abans que Marí trobara a Reuvers en la pintura i el propi interior taronja es fabricara la cistella en l'acció posterior. Però el quadre aragonés estava totalment enxufat i un triple de Spissu ho deixava en 64-70 amb deu minuts per jugar.

Sestina va obrir l'últim acte amb un triple i encara que Slaughter també va convertir, Sestina també trobava un triple de catch and shoot marca de la casa. Slaughter li mantenia el duel ofensiu per a mantindre pegat al Casademont Zaragoza i una antiesportiva li donava al quadre aragonés de posar el 75-79 amb cinc minuts per disputar. Amb minuts per a Lucas Marí per una rotació reduïda per les absències per malaltia de Montero i Happ i unes molèsties en la cuixa esquerra de Sergio De Larrea que no li van permetre tornar en la segona meitat, altres dos encerts de l'equip aragonés van empatar el partit a 79 amb quatre minuts en el crono. Una bona circulació de pilota va acabar amb el mat de Reuvers i després d'una bona defensa, el propi interior nord-americà va clavar un triple que portava a Fisac a demanar temps mort. Yusta li va retornar el triple i Sulejmanovic en la pintura va tornar a empatar el partit, i després de la fallada taronja, Yusta col·locava el 86-84 per a posar al Casademont Zaragoza per damunt per primera vegada des del 10-9. La pilota va circular perquè Sestina en la pintura ho tornara a empatar però Sulejmanovic va ficar un triple que Ojeleye no li va poder retornar i en l'última jugada el partit es va acabar amb el resultat de 89-86.