La Fonteta celebra l'alçament del títol de lliga amb victòria (76-47)

22/09/2023

Valencia Basket estrena la LF Endesa i la seua condició de campiona amb victòria a casa en una primera jornada molt especial. Afició i equip van celebrar junts l'alçament del títol de lliga al cel de la Fonteta, que ja descansa al costat dels altres tres de la secció femenina i els set de la masculina. En un partit en el qual va costar arrancar, una bona segona part va segellar el triomf davant les acabades d'ascendir, amb l’anotació de totes les jugadores iq l'actuació destacada de Casas, Gülich i Contell.

Valencia Basket va saltar a pista amb Claudia Contell, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merrit Hempe. Amb algunes fallades s'estrenaven algos conjunts fins que Torrens obria la llanda. Molt de mal estava fent Celta en el rebot, però no anotaven en segones oportunitats. Algunes imprecisions en les ofensives taronja van impedir que les de Rubén Burgos començaren a agafar avantatge en el marcador. Amb un xicotet parcial, Valencia Basket agafava una renda de 5 punts, que les visitants van retallar a 2 al final del primer quart.

Més sòlid es trobava Valencia Basket en el segon quart. Mitjançant anotació repartida arribava l'avantatge de 10 punts. No obstant això, l'equip no havia aconseguit parar encara l'anotació de Samson, que estava mantenint al Celta en el partit. Després de triple seu que retallava a 7 punts, Rubén Burgos demanava temps mort. Després Valencia Basket va tindre problemes per a tornar a anotar i finalment Contell ho aconseguia. Les celestes ho responien amb un 4-0, que reduïa a 5. El tècnic taronja el parava de nou, i només Casas anotava un tir lliure abans del descans (32-26).

Valencia Basket va eixir consistent després de passar pels vestuaris en els primers minuts. Intens en defensa, tancant el rebot i trobant bé el cércol en atac. L'equip eixia amb un 7-0 per a pujar la màxima fins al moment a 13 punts, però la rèplica del Celta era de 8 punts per a reduir la diferència a 5. En aquest cas era Ouviña la que frenava el parcial. Al conjunt taronja li estava penalitzant la falta d'encert, sobretot en finalitzacions sota el cércol. Transcorregut l'equador del quart, l'equip aconseguia fer un altre parcial per a retornar el +10 després de triple de Torrens i Cantero demanava temps mort. Bon final de quart amb canastra de Fingall per a elevar l'avantatge a 12 punts de cara als últims 10 minuts.

Les de Rubén Burgos van trepitjar l'accelerador. Amb un parcial de 5-0 entre Carrera i Flórez, Valeqncia Basket ja anava posant un oceà pel mig. Celta Zorka parava el partit, però no va trobar solucions. Les taronja van continuar colpejant i van aprofitar la falta d'encert visitant. El parcial arribava 10-0 i la renda a 22. Maimouna tallava la sagnia, però quedaven menys de 5 minuts per al final. Valencia Basket tenia el marcador controlat. Torrens segellava el triomf i les taronja s'agradaven en la pista i la renda va pujar per damunt dels 30 punts. La Fonteta celebrava.