Gran esforç per a traure la segona victòria en LF Endesa (54-77)

07/10/2023

Valencia Basket saca una bona victòria davant Spar Gran Canaria en un gran exercici d'esforç i treball. En el quart partit en 8 dies i tercer viatge consecutiu, amb les conegudes absències de Raquel Carrera, Queralt Casas i Bec Allen i la baixa d'Elena Buenavida durant la trobada, el conjunt taronja es va buidar en tots dos costats de la pista per a emportar-se el segon triomf en LF Endesa. Exhibició d'Alba Torrens amb punts en el seu compte.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Elena Buenavida, Alba Torrens, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Estrenava el partit Fingall amb una gran faena en equip en defensa. Protagonisme en els primers minuts de la connexió entre les interiors fins que apareixia Torrens amb una infal·libilitat que la portava a anotar fins a 7 punts en aqueix quart. Spar Gran Canaria amb anotació més repartida trobava el cércol per a evitar que Valencia Basket s'anara prompte en el marcador, anant-se només 4 punts a dalt al final del primer període.

En el segon, el combinat de Rubén Burgos començava a posar terra pel mig, encara que amb menys fluïdesa ofensiva i el temps molt més parat. Gülich li agafava el testimoni a Torrens amb 5 punts consecutius, i a poc a poc la resta de l'equip es començava a unir. Això sí, la majoria de l'anotació de tots dos combinats arribava des del tir lliure, amb més encert per a les canàries que per a les valencianes. Arribava llavors un moment dur per a l'equip, tenint en compte les absències de Carrera, Casas i Allen. Buenavida es torçava el turmell després de rebre una falta i ja no tornaria a eixir a pista. Malgrat tot l'equip es va mantindre ferm, aconseguint una diferència de 16 punts, que Spar Gran Canaria a penes li donava temps a reduir al descans, davant la gran defensa taronja (28-42).

Després del pas pels vestuaris, Valencia Basket va arrancar amb problemes per a anotar. Bons tirs, però sense encert en les finalitzacions. Només 5 punts en els primers 5 minuts del període, encara que, per fortuna, Spar Gran Canaria no aconseguia baixar dels 11 de diferència. Transcorregut l'equador del tercer període, Torrens tornava a activar a l'equip en atac. A un 5-0 seu s'unia un altre parcial de Hempe. Romero s'unia a la festa de l'encert en el triple, alguna cosa que li estava faltant a les locals, perquè no havien aconseguit endollar encara des de la línia de 6,75. La base canària deixava l'avantatge en 19 al final del quart.

Seguia Romero colpejant en l'inici de l'últim i pujava la renda a 22 punts. Spar Gran Canaria continuava intentant retallar i feia un 4-0, però l'encert taronja des de lluny estava sent bastant alguna cosa i ara era Ouviña la que ficava. Torrens tenia de nou el seu moment i l'oceà s'anava a fent cada vegada més gran. El treball i l'esforç de l'equip en defensa i tancar el rebot estava allunyant qualsevol possibilitat de remuntada de les locals. Mbulito i Fall ho intentaven, però quan Torrens posava el +26 d'avantatge poc després del final ja estava més que segellada la victòria taronja.