La Fonteta sap patir per a aconseguir la quarta seguida (85-79)

08/10/2023

Valencia Basket ha sumat la quarta victòria consecutiva en imposar-se a la Fonteta al Monbus Obradoiro per 85-79 en un partit en el qual l'equip taronja va anar bona part dels minuts de la primera meitat per darrere però dos parcials en el final del primer i el segon quart li van portar al descans només un punt per baix. Un nou parcial de 10-0 li va permetre posar-se per davant en el tercer acte i amb Jovic (10 assistències) associant-se amb Davies (19 punts) i Robertson (13) va arribar a manar fins per deu punts davant un rival que va trobar encert per a apretar el partit fins als últims segons.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Nate Reuvers i Bouba Touré. El base taronja va ficar la primera del partit però l'equip gallec es va recolzar en Pustovyi per a anotar un parcial que posava el 2-7 després dels primers dos minuts. Reuvers va tallar el parcial des de la mitjana distància però l'equip gallec continuava trobant l’anella de la mà de l'ucraïnés per a col·locar el 4-11 al pas pel minut 4. Un rebot ofensiu de Reuvers va habilitar a Puerto per a la cistella en la pintura i després d'una recuperació, el propi Nate va acabar en mat. El primer triple d'Howard ho deixava en 8-14 en arribar a la meitat del primer acte. L'entrada de Davies va activar l'ofensiva taronja tant convertint com assistint a Pradilla per a l’anella passada. L'aragonés va repetir després d'una bona circulació de pilota, la qual cosa va portar a Moncho Fernández a parar el partit però una recuperació de Davies que el propi pivot taronja va culminar en mat va posar per dalt al Valencia Basket. Zurbriggen va tallar el parcial valencià en 8-0, però una acció individual de Jones deixava el marcador en 21-20 al final del primer quart.

Ojeleye es va fer gran en els dos costats de la pista per a recuperar pilotes que suposaven tirs lliures, taponar o assistir a Davies, però un 3+0 de Scrubb mantenia el partit empatat i Washington i Scrubb col·locaven el 25-31 a quatre minuts per al descans. Robertson va trencar la sequera taronja amb el primer triple valencià del partit però Howard va estirar fins als huit l'avantatge visitant abans d'un 2+0 de Inglis i una safata en transició de Josep Puerto. Tot i el temps mort gallec, un triple de Ojeleye manava el partit al descans amb 35-36.

La segona meitat va començar amb un triple de Tinkle i un encert de Pustovyi però un 2+0 de Davies i un mat de Ojeleye no deixaven créixer la renda visitant. Un triple de Jones va trobar la resposta d'una cistella amb addicional de Tinkle per al 42-46 en arribar a la meitat del tercer acte. L'equip taronja va tancar la seua anella en les següents accions i dos tirs lliures de Jovic i un encert des de la mitjana distància i altres dos tirs lliures de Jones units a un triple des de la cantonada de Puerto li van donar la volta al marcador. Tot i el temps mort, un tir lliure de Inglis va allargar el parcial, que Howard va tallar en 10-0 abans d'un 2+1 de Jovic. Encara que Suárez va ficar el triple, Jovic va assistir a Pradilla per a la safata i Puerto es va deixar un tir lliure abans d'un triple de Washington sobre la botzina de quart per a deixar-ho en 58-54 amb deu minuts per jugar.

Una antiesportiva xiulada a Jones en la primera acció de l'últim quart es va quedar en dos punts però encara que li va costar anotar en les primeres accions del quart, va tancar la seua anella i Robertson va aconseguir a la segona anotar el triple. Un 3+1 del propi Robertson i una assistència de Jovic per a Davies defensaven l'avantatge taronja encara que l'equip gallec treia viatges a la línia del tir lliure per a anar sumant. Un triple de Scrubb posava el 69-64 a un poc menys de sis minuts per al final però Jovic es continuaven associant amb Davies i Robertson per a posar per primera vegada la renda en la desena. Dos triples seguits de Zurbriggen i un 2+1 de Pustovyi rebaixaven fins al 76-73 en entrar en els últims tres minuts. Jones va anotar trepitjant la línia de tres punts i Tinkle se la va retornar. Dues accions defensives de Pradilla carregades d'energia van suposar un mat del propi ala-pivot aragonés i una recuperació que van fer que el temps anara caient fins que Washington anotava el 80-77 amb 10,9 segons per jugar. Ojeleye no va fallar des del tir lliure, Howard va ficar la safata ràpida i un 2+1 de Davies ho deixava en 85-79.