L'últim quart afona a Valencia Basket davant Baskonia (84-98)

01/12/2023

València Basket va caure en el seu retorn a la Fonteta davant el Baskonia Vitòria-Gasteiz per 84-98 en un partit en el qual l'equip taronja va portar la iniciativa durant tota la primera meitat i després d'un primer quart igualat, va poder obrir un poc de diferència en el segon acte de la mà de Davies i Inglis, encara que l'aparició ofensiva d'Howard manava el partit al descans amb huit d'avantatge per al quadre local. Els triples d'Howard i Marinkovic van empatar el partit i encara que l'equip taronja es va agarrar al partit des de la defensa per a seguir per davant en el tercer quart, els triples dels tiradors del Baskonia entraven i els de l'equip taronja no perquè el quadre vitorià es posara per damunt en l'últim acte amb un parcial de 2-16. Valencia Basket ho va intentar amb més cor que cap però no va poder ni retallar per a inquietar el triomf visitant.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Boubacar Touré. L'aler taronja va anotar la primera de l’encontre i després d'una recuperació, Jones va anotar en transició. Touré amb un tir lliure va allargar el parcial d'eixida a un 5-0 i Xabi va retornar el triple de Díez però Kotsar i Marinkovic apretaven el marcador. Jones primer va penjar una pilota que Bouba va transformar en dos punts i després va postejar per a fabricar-se la cistella en la pintura encara que Marinkovic el deixava en 12-10 en arribar a la meitat del primer quart. Ojeleye va retornar el triple i Harper va córrer el camp per a la safata però dues accions seguides de Sedekerskis van rebaixar de set a tres la renda taronja i portaven a Mumbrú a parar el partit amb 19-16. Davies des de la mitjana distància va parar el parcial però altres dues accions positives de Tadas Sedekerskis ho deixaven en 21-20 al final del primer quart.

Tres punts de Davies i un 2+0 de Inglis protegien la renda taronja i després d'una bona acció defensiva, l'equip taronja va poder córrer perquè Inglis es penjara amb força i Ivanovic parara el partit a set minuts per al descans. Tot i l'aturada, Davies va convertir des de la seua distància fetitxe i Inglis es va fabricar la cistella en la pintura per a posar la desena per primera vegada abans que Miller-McIntyre es penjara per al 33-25. Davies, Claver i Xabi des del tir lliure protegien l'avantatge taronja, encara que Howard i Miller-McIntyre van trobar l’anella. Un triple de Reuvers pujava la renda a dotze però nou punts seguits d'Howard amb dues faltes de tres tirs retallaven a cinc. Una safata de Jones va trobar la rèplica d'un 2+1 de Costello però dues accions individuals de Harper i Jones tornaven a estirar un poc l'avantatge local i dos tirs lliures del base taronja responien al mat de Costello per a arribar al descans amb 52-44.

La segona meitat va començar amb dos triples seguits d'Howard que van rebaixar a dos abans d'un encert de Semi. Un triple de Marinkovic va empatar el partit a 55 i a l'equip taronja li costava anotar però almenys aprofitava el bonus per a anar convertint des del tir lliure fins que Robertson va trobar a Inglis en la pintura. Kotsar posava el 60-59 abans d'una acció individual de Davies. Una antiesportiva sobre el propi pivot taronja va suposar una jugada de quatre punts però Kotsar i Moneke continuaven deixant un per davall al quadre visitant. L'intercanvi final de tirs lliures ho deixava en 70-67 amb deu minuts per jugar.

Moneke va tornar a empatar el partit amb un 2+1 i un triple d'Howard posava per primera vegada per damunt al quadre baskonista amb el 70-73. Un mat després de rebot ofensiu de Reuvers va trobar la rèplica de dos triples d'Howard i Marinkovic per al 72-79 a sis minuts del final. Dues pèrdues van permetre a l'equip vitorià estirar la seua renda per damunt de la desena a penes un minut després. Un mat de Ojeleye tallava el parcial en 2-16 però Miller-McIntyre fins i tot ampliava l'avantatge visitant. A l'octava Ojeleye va anotar el primer triple taronja de la segona meitat i en les últimes accions els nervis del Valencia Basket van permetre a l'equip vitorià ampliar el seu compte ofensiu per a deixar el marcador final en 84-98.