Gran victòria liderada per Carrera en la pista del Barça CBS (42-92)

10/12/2023

Valencia Basket saca una bona victòria en la pista del Barça liderada per una espectacular Raquel Carrera i acompanyada d'un equip molt connectat en tots dos costats de la pista. El conjunt taronja va estar al cent per cent els 40 minuts i no va donar opció a un Barça minvat. El combinat de Rubén Burgos aconsegueix el quart triomf seguit en LF Endesa i queda amb un 9-2 en la competició. Carrera en mode MVP amb 24 punts, 6 rebots, 4 assistències, 4 recuperacions, 1 tap i 36 de valoració. L'equip mostrant la seua millor versió amb 134 de valoració.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava la pivot alemanya sota el cércol i responia Barça amb un 5-0. Un parcial local que no anava a més gràcies al bon joc taronja partint des de la defensa, tallant línies de passada i movent la pilota en atac. Valencia Basket feia un 8-0 que posava un primer avantatge de 5 punts i provocava el temps mort de Fernández. Erjavec ho frenava, però Carrera estava en mode imparable en la pintura. 11 punts de la gallega en menys de 7 minuts per a deixar una renda de 8 punts. Encara que les catalanes van tractar de retallar, l'equip taronja va continuar mantenint-se ferm en el seu joc, amb una gran Romero, que pujava l'avantatge a 13 punts, que només aconseguien reduir a 11 al final del primer quart.

Carrera seguia a un nivell espectacular, pràcticament infal·lible de prop i des de lluny, però la sensació era que tot l'equip estava connectat i aportant. Amb eixa dinàmica Valencia Basket feia un 10-0, que pujava la renda a 17 punts -doblegant en el marcador a les locals-. El tècnic del Barça demanava temps mort i a continuació el parava Ginzo. El joc taronja era irresistible. La signatura de robar, rebotar, córrer… Un nou parcial entre Torrens i Carrera elevava la renda a 22 punts. Ara era Pendande l'encarregada de tallar-ho. De nou, Valencia Basket anava amb tot sense baixar el peu de l'accelerador per a fer un 8-2, amb protagonisme de Awa Fam, i deixar la màxima fins al moment en 26 punts al descans (23-49).

La mateixa tònica seguia després del pas pels vestuaris. La serietat en tots dos costats de la pista era el senyal d'identitat de Valencia Basket. Malgrat que l'encert havia baixat alguna cosa, no impedia que l'equip fera un 5-0 per a pujar l'avantatge a 31 punts. Només 5 punts per a les taronja i 2 per a les blaugrana fins a l'equador del període. El Barça estrenyia en defensa i feia un 5-0 que reduïa a 26 la diferència. Gülich impedia que augmentara el parcial i encadenava diverses canastres per a recuperar el +30. El Barça ho intentava, però quasi l'única forma en la qual aconseguia sumar era des del tir lliure, perquè la defensa visitant era fèrria. Protagonisme ara per a les joves. Buenavida i Fam arrancaven un parcial que arribava a 10-0 i elevava la renda fins als 38 punts al final del tercer.

Valencia Basket ja no va donar opció en l'últim període. Parcial de 19-3, de nou amb l'aparició d'una Carrera que igualava la seua màxima anotació en el club amb 24 punts. Molta rotació per part de Rubén Burgos, pensant en el pròxim partit d'Eurolliga, però sense baixar els braços cap dels quintets. El Barça, minvat per les baixes i ja acusant el cansament. Valencia Basket, sense pietat, trencava la barrera dels 50 punts d'avantatge amb punts de Hempe, Fingall, Flórez… Pràcticament totes les jugadores s'agradaven en atac. La màxima arribava fins a 53 punts. El conjunt de Rubén Burgos tancava un bon triomf per a continuar creixent i sumant en LF Endesa.