La recta final condemna a Valencia Basket en el Gran Canària Arena (79-71)

31/03/2024

Valencia Basket no va poder trencar la seua maledicció en el Gran Canària Arena en un partit en el qual va perdre per 79-71 davant el Dreamland Gran Canària malgrat anar per davant bona part del partit. L'equip taronja es va reposar a la bona eixida de l'equip canari amb un parcial de 0-15 liderats per Jovic i el retorn de Brandon Davies a la pista després de la seua lesió i es va mantindre per davant fins que un moment d'inspiració de Lammers manava el partit al descans amb un punt a dalt per a l'equip local. Valencia Basket va tornar a agafar el comandament del partit amb un altre parcial amb protagonisme de Davies (24 punts) però el quadre local el va retornar en la recta final del tercer quart per a tornar a apretar el partit fins que Happ va tornar a posar per davant a l'equip local. En el moment decisiu, els punts de Slaughter van decantar la balança del costat local.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Kassius Robertson, Justin Anderson, Semi Ojeleye i Damien Inglis. L'equip local es va posar per davant amb dos triples inicials de Slaughter i Brussino abans que dos triples seguits d'Anderson portaren els primers punts del quadre taronja. L'aparició ofensiva de Albicy posava el 12-7 abans d'una acció individual de Jovic. Una antiesportiva sobre el base francés del Dreamland Gran Canària va estirar la renda local a huit però Valencia Basket li va donar la volta al partit amb un triple de Robertson, dos tirs lliures de Ojeleye i dues accions de Jovic fabricant-se els punts en la pintura, la qual cosa va portar a Lakovic a parar el partit. Malgrat la interrupció, Davies va allargar el parcial taronja a un 0-15 amb tres cistelles consecutives, l'última d'elles un mat després de recuperació, abans que Brussino ho tallara des del tir lliure. Davies va continuar produint en la pintura per a deixar-ho en 18-26 al final del primer quart.

Dues cistelles seguides de Happ van reactivar l'ofensiva canària i encara que Xabi li va prendre la rèplica, el pivot canari va continuar anotant, la qual cosa unit a un 2+0 de Albicy i un triple de Shurna posava el 29-30 a set minuts per al descans. Una safata de Jovic i un triple de Xabi van protegir l'avantatge valencià i Brandon va trobar a Semi en la pintura perquè traguera el viatge al tir lliure. L'equip groc va trobar a Lammers per dues vegades per a col·locar-se a un i una canastra amb addicional del pivot del Dreamland Gran Canària manava el partit al descans amb 38-37.

La segona meitat va començar amb una safata de Jovic, que després va trobar a Davies per a la cistella en la pintura i a Ojeleye en carrera per a la safata tot i el contacte. Slaughter i Lammers mantenien a l'equip local pegat però Davies es va fabricar la canastra lluitant contra el món i després va convertir un triple que va portar a Lakovic a parar el partit. Tot i l'aturada, el pivot de Valencia Basket va repetir amb el triple abans de cometre la tercera personal i asseure's en la banqueta i Semi va anotar des de la mitjana distància per a posar l'avantatge taronja per primera vegada per damunt de la desena i Robertson convertira un triple que allargava el parcial a un 0-13 abans que Brussino des del tir lliure posara el 44-56 al pas pel minut 27. Happ i Pelos van activar l'ofensiva local per a retallar encara més i una picabaralla després d'una falta de treta de banda es va quedar sense sanció per a cap dels dos equips per a arribar amb 51-56 amb deu minuts per jugar.

Davies va tornar al partit per a convertir des de la mitjana distància i trencar l'aturada ofensiva taronja però un 2+1 de Happ que va suposar la quarta falta de Jovic retallava a quatre abans d'un triple de Davies just abans que li xiularen la quarta personal i haguera d'asseure's a la banqueta. L'equip taronja es va ficar en bonus a més de set minuts per al final i un triple de Pelos posava el 57-61 abans que Anderson li ho retornara. Una recuperació va permetre córrer a l'equip taronja i la pilota li va arribar en una cantonada a Ojeleye, que va clavar el triple per a donar un poc d'aire al conjunt valencià amb una renda de huit però un triple de Brussino i una cistella de Pelos posaven el 64-67 amb un poc menys de cinc minuts per al final. Inglis va ser el primer eliminat per faltes i un ganxo i una safata després de recuperació de Happ culminaven la remuntada local posant el 68-67 a menys de quatre minuts del final. Una falta sobre Davies només va suposar un punt i un mat de Lammers i un triple de Slaughter posaven el 73-68 a dos minuts del final. Una pèrdua i la cinquena falta de Davies després, l'equip local marxava de set, Jovic va convertir el triple i després d'una bona defensa, Pradilla va desaprofitar l'opció d'apretar més el partit. Un triple de Pelos va certificar el triomf local, que va acabar arribant per 79-71.