Victòria davant IDK amb bitllet per a semis de LF Endesa davant C. Zaragoza (79-69)

28/04/2024

A semifinals. Valencia Basket compleix en el partit de tornada dels quarts de playoffs de la LF Endesa amb victòria davant IDK Euskotren en una Fonteta amb més de 4000 aficionats, que deixa l'eliminatòria en +11 punts. Destacades les actuacions de Romero i Fingall per a aconseguir un triomf, que porta davall del braç el bitllet a semifinals, on ja espera Casademont Zaragoza, després de superar la seua sèrie amb Movistar Estudiantes. El combinat de Rubén Burgos comptarà amb avantatge de camp.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. La primera del partit va ser per a la pivot nord-americana de triple, que Tunstull responia des del tir lliure, estrenant a les seues. Bona eixida del Valencia Basket, molt intens en defensa, tallant línies de passada i fent un parcial de 9-2 amb anotació repartida. Muguruza demanava temps mort. Iagupova endollava un triple a continuació, però les visitants feien un 8-0 per a igualar el marcador al màxim. El combinat taronja estava forçant alguns atacs, per la qual cosa no estava trobant bons tirs. Bona reacció ara, amb Ginzo assumint punts, per a tornar a posar una xicoteta distància. Romero pujava la renda a 8 punts des del tir lliure al final del primer quart.

Entre Romero i Gülich feien un 4-0 en l'inici del segon període per a pujar l'avantatge a 12 punts. Massey tractava de tallar-ho des del triple, però Eraunzetamurgil responia de la mateixa manera per a recuperar la renda. No obstant això, després d'uns atacs sense fluïdesa, que aprofitava Whalen per a anotar, Rubén Burgos demanava temps mort. IDK completava el 4-0 per a trencar la barrera dels 10 punts i Fingall sumava per a impedir que retallaren. No obstant això, havia caigut molt l'encert en triple i estava llastrant, perquè va afectar el nivell defensiu. El parcial 7-2 visitant, que reduïa a 5 la diferència, provocava un nou temps mort de Rubén Burgos. La reacció es traduïa en un 4-0, que Tunstull fulminava sobre la botzina per a estrényer-ho més al descans (45-38).

Després del pas pels vestuaris, Valencia Basket feia un 4-0 d'eixida, però no acabava d'aconseguir enlairar-se de les basques, que estaven fent molt mal en el rebot i obtenint segones oportunitats. Les de Rubén Burgos es van centrar en pressionar i d'ací van començar a trobar de nou avantatges. Poc després hi havia un 4-0, que pujava la renda a 13 punts, provocant el temps mort de Muguruza, que feia respondre a les seues amb un 5-0. En aquest cas, parava el partit Rubén Burgos. Fingall tornava a tirar-se a la seua esquena els punts de l'equip, molt ben trobada per les seues companyes, per a mantindre les distàncies al voltant dels 10 punts. Un xicotet 4-0 de final de quart permetia a Valencia Basket anar-se amb un còmode +13 als últims 10 minuts.

El conjunt taronja començava a tindre el triomf encaminat, encara que Espanya no l'anava a posar fàcil. La jugadora de IDK va mantindre en partit al seu equip gràcies a un alt percentatge d'encert, però Valencia Basket es començava a enlairar a poc a poc. Transcorregut l'equador del quart, amb un 7-1 la renda era de 16 punts. Un més tenint en compte el punt del partit d'anada. A triple de González, Rubén Burgos immediatament demanava temps mort. Iagupova anotava just després, però les basques feien un 4-0 que Valencia Basket no podia deixar que fora a més. Gülich ho feia des del tir lliure, retornant un +13. Díaz endollava un triple, però hi havia recuperació i canastra de Ouviña, que provocava un temps mort de Muguruza mancant un minut, però la victòria i el bitllet de semis estaven decidits.