La ratxa acaba en la pista del Real Madrid (83-77)

21/05/2019

Valencia Basket va vore com la seua dinàmica guanyadora es parava en set triomfs consecutius després de perdre en la pista del Real Madrid un partit en el qual va tindre opcions fins al final (83-77). L'equip taronja va dominar en el primer quart, no va poder contindre la reacció dels blancs en el segon i va aguantar els intents del Real Madrid de trencar el partit en la segona meitat per a arribar a un final en el qual la figura de Tavares va ser decisiva. Les dobles figures de Bojan Dubljevic (13 punts i 10 rebots) i els 16 de valoració de Vives i Will Thomas van ser el més destacat de l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Un triple del base taronja va obrir el marcador i el Valencia Basket va aprofitar la freda eixida en partit de l'equip blanc gràcies a altres dos triples de Dubljevic eixir amb un parcial de 0-9 que va tallar un 2+1 de Randolph. Una safata de San Emeterio i dos tirs lliures de Dubi posaven per la desena d'avantatge (3-13) abans d'un triple de Rudy. Malgrat la presència de Tavares, San Emeterio atacava l’anella amb encert per a compensar la cistella de Taylor, però el Real Madrid ja carburara en atac de la mà de Rudy Fernández i el suec Taylor per a posar el 12-15 al pas pel minut 6. San Emeterio continuava anotant o assistint a Labeyrie per a mantindre set per damunt a l'equip taronja i malgrat la cistella de Taylor, dos triples seguits de Will Thomas i Joan Sastre posaven el 14-25 en el marcador de Wizink Center al final del primer quart.

Ayón va anotar la primera del segon acte però Van Rossom des de la personal defensava la renda taronja. L'entrada de Thompkins i Llull va dinamitzar l'ofensiva blanca, però Sastre i un ganxo de Will Thomas posaven dotze a dalt a l'equip taronja. Causeur mantenia el seu nivell d'encert de la Final Four i va clavar el triple en el seu primer llançament, la qual cosa unida a l'aparició ofensiva de Ayón, un triple de Llull i una safata després d'una pèrdua taronja portaven a Ponsarnau a parar el partit amb 29-31. Un triple de Thompkins li va donar la volta al marcador i un 2+0 de Llull va ampliar un parcial que Vives va tallar amb una cistella en acció individual. Causeur es va convertir en un factor diferencial per a estabilitzar l'avantatge del Real Madrid davant un equip taronja sense encert fins que San Emeterio es va fabricar una falta de tirs. Cinc punts de Thompkins van elevar la renda madrilenya encara que una assistència de Diot culminada per Dubljevic ho deixava en 43-38.

Un triple des de la cantonada de Will Thomas va obrir la segona meitat i Sastre en una acció individual va equilibrar el partit. Un ganxo de Will retornava l'avantatge a l'equip taronja i Ayón ho empatava deixant el parcial d'eixida en 0-7. Un triple de Taylor i un mat de Ayón van recuperar la renda local, i encara que Sam Van Rossom va clavar dos triples, Carroll i Taylor mantenien per damunt al quadre madrileny. Una pilota interior convertida per Dubljevic posava el 54-53 al pas pel minut 27. Labeyrie va contestar al triple de Campazzo però altres dos seguits de Reyes i Taylor van tornar a estirar la renda local en una recta final del tercer quart que una cistella amb addicional de San Emeterio i una cistella de Deck amb un tap il·legal de Will deixaven en 67-59.

Randolph i Labeyrie van intercanviar cistelles i Dubljevic va trobar a l'ala-pivot francés per a retallar a sis abans d'un encert des de la mitjana distància de Llull. Un triple i una safata després de robatori de Vives van portar a Pablo Laso a parar el partit amb 71-68 a sis minuts del final. Rudy va clavar el triple després de l'aturada i després de diversos errors dels dos equips, Tavares i Will Thomas van intercanviar cistelles i Labeyrie des del tir lliure posava a quatre a Valencia Basket en entrar en els últims tres minuts. Valencia Basket va defensar bé en les següents accions però un tap de Tavares i una pèrdua no van permetre a l'equip taronja acostar-se abans d'una safata de Causeur. Sastre va fallar el triple i la falta sobre Rudy en el rebot li va donar dos tirs que no va perdonar. Doornekamp va anotar el fade-away però Causeur es va fabricar una safata malgrat l'excel·lent defensa de Sastre per a acostar el triomf al seu equip. Van Rossom va ficar el triple ràpid, Rudy va fallar però Campazzo va capturar el rebot d'atac i va rebre la falta ràpida de San Emeterio que els àrbitres van considerar antiesportiva. Campazzo va anotar un dels tirs i el temps va acabar amb un resultat de 83-77.