Triomf davant Anadolu Efes Istanbul per a obrir bé l'any (93-88)

03/01/2024

Valencia Basket es va imposar al Anadolu Efes Istanbul per 93-88 en un partit on es va adaptar a un rival amb molts punts i molt encert en el triple però que va acabar tancant des de la defensa en els últims sis minuts. Després d'una primera meitat de molta anotació i d'intercanvi de parcials amb protagonisme ofensiu per a Inglis i Chris Jones que deixava el marcador amb una xicoteta renda turca al descans, en el tercer quart l'equip taronja va trobar els punts de Davies i va millorar darrere per a generar un xicotet avantatge que l'encert de Pleiss i Larkin acurtava per a entrar en els últims minuts amb el partit en un puny. Ací el Valencia Basket va traure la seua millor versió defensiva per a no permetre anotar a l'equip turc i primer amb els triples de Reuvers i Ojeleye i després amb l'exhibició final de Davies, va tancar un valuós triomf per a obrir la seua recta de quatre partits seguits a la Fonteta.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Bouba Touré. L'equip taronja no trobava la manera d'anotar en els primers minuts i això va provocar un parcial en contra de 0-8 que van tallar Touré amb un mat en rebot ofensiu i Jones amb una acció individual. Encara que un triple de Larkin posava el 4-11, Semi li ho va retornar i malgrat els tirs lliures de Larkin, Chris Jones també va encertar des de darrere de l'arc i després es va fabricar la cistella amb una safata. Un encert des de la mitjana distància de Ojeleye posava per primera vegada per damunt al quadre taronja i Inglis després de rebot ofensiu allargava el parcial local a un 10-2 abans que un 2+1 de Tyrique Jones ho empatara a 16. Inglis i el propi Tyrique Jones van repetir en la pintura per a arribar amb empat a 18 al final del primer quart.

Inglis i Davies continuaven convertint en la pintura però els exteriors de l'equip turc retornaven els colps amb encerts exteriors per a posar-se per damunt. Anderson atacant l’anella amb duresa i Davies després de rebot ofensiu ho mantenien equilibrat i un triple de Harper en la seua reaparició col·locava per damunt al Valencia Basket abans de set punts quasi seguits de Thompson i una safata de Beaubois per al 29-35 en arribar a la meitat del segon quart. Un triple de Inglis va tallar el parcial en 0-9 i l'ala-pivot francés va continuar acumulant protagonisme ofensiu abans de prendre's un respir amb onze punts sense fallada i 17 de valoració en el seu caseller. Un altre triple, en este cas obra de Xabi López-Arostegui, va servir per a retornar el parcial i portar a Can a demanar temps mort. Tot i l'aturada, Jones va trobar a Touré per a baixar el alley-oop però un triple de Beaubois tallava el parcial en 10-0 per al 39-38. Un mat de Reuvers i una safata en acció individual de Jones defensaven l'avantatge local però un triple sobre la botzina del descans de Larkin el deixava en 43-45 en arribar a l'intermedi.

Un encert des de la mitjana distància de Davies i una safata amb canvi de ritme de Jones equilibraven el triple de Pleiss per a tornar a empatar el partit i un triple de Davies canviava una altra vegada el sentit del marcador. Pleiss va encadenar huit punts perquè el comandament continuara canviant de mans i Jones li va agafar el relleu ofensiu per a posar el 55-59 en arribar a la meitat del tercer acte. Un triple de Davies i una safata en transició de Jones van trobar la rèplica d'un triple de Thompson i una safata de Bryant per a mantindre estabilitzada la renda visitant. Harper també va convertir des de darrere de l'arc i un poderós rebot ofensiu de Ojeleye va acabar després de revisió en una antiesportiva que va suposar una jugada de quatre punts amb el mat de Inglis. Mumbrú va posar ciment per a tancar el quart amb Anderson i Ojeleye al costat de Jovic i amb dos tirs lliures del nigerià i una safata de Reuvers ho deixava en 71-66 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Reuvers però Pleiss se’l va retornar i un altre de Larkin col·locava el 74-73 abans d'una safata de Jovic. Semi aprofitava el seu avantatge en el pal baix però l'equip turc retornava tots els colps abans d'un nou triple de Reuvers i després de diverses bones defenses sense premi, una cistella trepitjant la línia de tres de Xabi. L'equip taronja va mantindre tancada la seua anella un poc més i un triple, esta vegada sí, de Ojeleye portava a Ca a gastar el temps mort. Després de l'aturada, Larkin es va inventar un 2+1 per al 86-82 però Jones va habilitar a Xabi per a la safata i després d'una altra defensa, Davies va traure la falta de tres tirs, dels quals va aprofitar només un però va capturar el seu propi rebot en una jugada que va acabar en lluita. El quadre taronja no va traure més profit però va aconseguir rebots en atac perquè el crono continuara corrent al seu favor. Una altra defensa i dos tirs lliures de Davies donaven aire al quadre taronja però l'equip turc no havia dit la seua última paraula, va pressionar al límit per a provocar els errors del quadre local i amb dos triples de Bryant posaven el 91-88 a 16 segons del final.