Reacció final per a tallar la mala ratxa davant Río Breogán (88-80)

14/01/2024

Valencia Basket va tallar la seua ratxa negativa en Liga Endesa amb una remuntada amb un parcial final de 17-1 per a acabar imposant-se al Río Breogán per 88-80 en un partit en el qual va trobar en els minuts finals l'encert de Jones (14 punts) i el treball de López-Arostegui (6 punts i 11 rebots) en un partit en el qual Ojeleye i Davies (21 punts cadascun) li van sostindre fins a eixe moment. L'equip taronja va començar manant amb un parcial d'eixida de 8-0 però els triples de l'equip gallec l'igualaven al final del primer acte i l'encert de Polite (7/10 en triples per a començar el quadre visitant) li va donar una renda que va arribar a ser d'onze punts, encara que els punts de Davies i Pangos van permetre a València Basket anar-se cinc a baix en arribar a l'intermedi. Momirov primer i després McLemore van tornar a estirar l'avantatge visitant i encara que un parcial taronja la va reduir, una altra estirada visitant ficava tretze a baix al quadre valencià amb nou minuts per jugar. Apostant amb Ojeleye de quatre i espentats per l'energia de Xabi, el parcial final va culminar la remuntada per a començar amb triomf la segona volta de la acb.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. El pivot taronja va anotar la primera del partit i després va assistir per dues vegades a Ojeleye perquè Mrsic parara el partit quan només s'havien consumit dos minuts de partit. Tot i l'aturada, Jones des del tir lliure va allargar el parcial a 8-0 fins que McLemore va anotar la primera del conjunt celeste. El quadre gallec anava traient viatges al tir lliure i McLemore i Nakic van clavar dos triples seguits per a posar el 12-11 en arribar a la meitat del primer quart abans que un triple de Ojeleye tallara el parcial visitant. Momirov se’l va retornar i Fernández des del tir lliure el va empatar a 16 a tres minuts per a acabar el primer acte. Pradilla en la pintura i des del tir lliure va defensar la renda taronja però altres dos triples de Polite i Fernández posaven el 20-22 abans d'una safata de Jovic i dos tirs lliures de Pradilla per a deixar-ho amb empat a 24 al final dels primers deu minuts.

Jovic va trobar a Puerto per a l'encert en la pintura però Polite va ficar el sisé i el seté triple dels gallecs (de deu intents) i Rudan anotava en la pintura per a portar a Mumbrú a parar el partit, però Jogela posava el 26-36 abans que Davies tallara el parcial en 0-10. Dos triples seguits del propi Davies van activar un poc l'ofensiva taronja, però el Río Breogán anotava en cada viatge per a defensar la seua renda i fins i tot ampliar-la a onze punts. Un triple de Ojeleye i després d'una bona defensa, un altre de Pangos van retallar i el propi Pangos va retornar la cistella de García per a arribar al descans amb 42-47.

La segona meitat va començar amb dos triples de Momirov però dos tirs lliures de Davies i una cistella després de rebot ofensiu de Ojeleye tractaven de contindre el desplegament ofensiu de l'aler serbi, que va ficar huit punts en els primers dos minuts de la segona meitat. Davies ho va igualar el duel ofensiu fins que li van xiular la tercera falta i un triple i un 2+1 de McLemore que posaven el 51-61 al pas pel minut 26. Un mat de Reuvers i un triple de Puerto després de recuperació van impulsar un parcial que va portar a Mrsic a parar el partit però un triple de Polite, dos tirs lliures de Nakic i una cistella de García tornaven a estirar la renda visitant abans que dos tirs lliures de Harper ho deixaren en 59-68 amb deu minuts per jugar.

Rudan i un triple de Nakic posaven el 59-72 amb un poc més de nou minuts per jugar però després del temps mort de Mumbrú, cinc punts seguits de Chris Jones van trobar la rèplica d'un triple de Jogela. Una safata de Davies i una cistella de Ojeleye a passada de Pangos es menjaven un poc de desavantatge i Mrsic parava l’encontre. Xabi va aparéixer amb dos rebots i dues faltes rebudes per a traure un tir lliure que continuaven acostant al quadre taronja i que va ficar en bonus al conjunt gallec encara que Sajus posava el 69-77 a sis minuts del final. Ojeleye va convertir des de la mitjana distància però Sajus va repetir per a ficar huit a dalt als visitants amb cinc minuts per jugar. Una cistella de Xabi, un acrobàtic encert de Davies i un triple de Ojeleye van obrir un parcial que retallava a un i portava al conjunt gallec a consumir tots els seus temps morts. Jones no va aprofitar la primera opció per a culminar la remuntada però sí la segona i i després d'una bona defensa, va repetir en el pal baix. El tir dels gallecs no va entrar i Pangos es va escórrer per la línia de fons per a la safata abans que García tallara el parcial en 13-0 per a posar el 84-80. No es va anotar en els dues següents accions i el crono ara corria a favor del quadre taronja que va traure una falta en la qual Davies va aprofitar un tir lliure, Momirov no va convertir i López-Arostegui ho va sentenciar anotant un tir lliure i convertint després d'agafar el rebot de l'error del seu segon tir per a assegurar el triomf per 88-80