Protagonisme taronja en els partits de la finestra de febrer

26/02/2024

La participació dels jugadors del Valencia Basket en els partits de seleccions nacionals que s'han disputat en esta aturada de les competicions ha acabat amb els set minuts que Damien Inglis ha tingut esta nit en Tuzla en el triomf de la selecció de França davant Bòsnia, amb dos punts i dos rebots com a aportació de l'ala-pivot taronja.

Inglis també va estar sobre la pista en la victòria amb la qual la selecció gal·la va començar esta finestra, en la qual divendres passat es va imposar a Croàcia per 73-61 amb 6 punts, 2 rebots i 4 assistències per a 7 de valoració de l'interior taronja. França ha començat esta fase de classificació per a l'Eurobasket 2025 amb 2-0 en el grup E.

Doble derrota d'Espanya

Valencia Basket era un dels equips més representats en la llista de jugadors convocats per Espanya per a esta doble cita i els tres jugadors taronja van participar en les derrotes que l'equip nacional va collir en estos partits, primer el dijous 22 davant Letònia a Saragossa per 75-79 i després el diumenge 25 en Charleroi davant Bèlgica per 58-53.

L'interior Jaime Pradilla ha sigut el jugador més valorat de l'equip nacional en el conjunt d'estos dos partits amb una mitjana de 11,5 crèdits per encontre amb 14 punts i 5 rebots per a 15 de valoració davant els letons i 5 punts i 4 rebots per a 8 crèdits en la derrota d'ahir. Xabi López-Arostegui va ser el jugador més utilitzat per Scariolo (més de 28 minuts) i el segon millor rebotejador de la selecció en estos partits amb 5 rebutges per encontre. Va acompanyar esta labor amb 10 punts davant Letònia i va capturar 7 rebots davant Bèlgica. El capità taronja Víctor Claver també va participar en els dos partits, amb 21 minuts sobre la pista amb 5 punts davant Letònia i onze minuts en pista davant Bèlgica.

Chris Jones, sense descans amb Armènia

La selecció d'Armènia començava la seua participació en els pre-classificatoris europeus per a la Copa del Món de 2027 i el base taronja Chris Jones ha tingut un protagonisme absolut en els dos bons partits del conjunt armeni. I ni un segon de descans, disputant els 80 minuts possibles en esta finestra, que se sumen al desgast de ser el jugador que més minuts porta acumulats en una temporada rècord per al primer equip masculí de Valencia Basket (mai havia arribat als 50 partits disputats abans d'arribar a març).

En la derrota a Àustria per 106-91, Jones va acreditar 30 punts, 5 rebots, 8 assistències i 2 recuperacions per a 30 de valoració. En el triomf collit en Yerevan davant Albània per 84-79, el base taronja es va anar fins als 22 punts, 6 rebots, 11 assistències i 3 recuperacions per a 25 crèdits.