Valencia Basket trau una dura victòria en la seua visita a LDLC ASVEL (61-70)

18/10/2023

Valencia Basket aconsegueix una valuosa victòria en la seua visita a LDLC ASVEL a Lió. Un partit molt igualat en el qual en la primera part el conjunt taronja va poder traure un xicotet avantatge que li va servir per a resistir els colps de les franceses en la segona part i emportar-se el partit. Un triomf des del treball en equip, amb minuts repartits i el lideratge en anotació d'Allen i Torrens. El combinat de Rubén Burgos es posa amb un 2-1 en la EuroLeague Women.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Nadia Fingall i Marie Gülich. Començava LDLC ASVEL amb un 7-0 davant un Valencia Basket poc encertat, que estava tenint dificultats per a finalitzar fàcil cap al cércol. Allen estrenava a les taronja des del triple transcorreguts 3 minuts de partit. Fingall tancava el 5-0, però les franceses tornaven a respondre amb un xicotet parcial. El treball defensiu estava sent bo, però faltava afinar en atac. Els punts van arribar amb una rèplica de 7-0 que col·locava a les de Rubén Burgos un punt a dalt. Fathoux impedia que l'avantatge fora taronja al final del primer quart amb una canastra que deixava a les locals amb un +1.

Contell posava amb avantatge de 2 punts a Valencia Basket poc després de començar el segon període. Malgrat que el marcador estava d'allò més igualat estava donant la sensació que les taronja estigueren per damunt a nivell de joc. A poc a poc va començar a reflectir-se també en el resultat. A partir d'una defensa espectacular tallant pilotes i forçant el final de possessió rival, el conjunt de Rubén Burgos feia un parcial que augmentava la renda a 7 punts. L'entrenador local parava el partit. No obstant això, Valencia Basket continuava colpejant des de l'exterior i sota el cércol amb Allen com a protagonista, i s'anava al descans amb 13 d'avantatge (22-35).

LDLC ASVEL eixia després del pas pels vestuaris amb un 8-0 entre Gruda i Fauthoux que reduïa la diferència a 5 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. Les franceses estaven aconseguint córrer i calia parar-les. Casas tallava el parcial amb un triple sobre la botzina. Valencia Basket tornava llavors a la dinàmica de la primera part, amb Gülich retornant 10 d'avantatge. Les franceses responien. Malgrat la curta rotació les cames aguantaven. Torrens pujava a 11 la renda, però Fauthoux sempre apareixia, esta vegada amb un triple llunyà. I Torrens, molt endollada, ho contestava de la mateixa manera. Al final del tercer l'avantatge era de 9.

Chery reduïa a 6 des de la línia de 6,75 en el començament de l'últim quart. LDLC ASVEL estava colpejant, però Valencia Basket estava sabent resistir els colps. Després de diversos atacs fallits en els quals semblava que les franceses podien ficar-se en el partit, Fingall anotava un important triple que provocava el temps mort local. Faltaven poc més de 5 minuts per al final del partit. Valencia Basket va començar a encaminar la victòria amb un 7-0 que pujava la màxima +15 poc després del final del partit. Malgrat que les franceses van tractar de retallar des del tir lliure, ja no va haver-hi temps per a més i el triomf era taronja.