Valencia Basket suma la cinquena seguida en acb davant Baxi Manresa (84-79)

22/10/2023

Valencia Basket va tancar la seua primera marató de partits sumant la cinquena victòria consecutiva a la Fonteta en imposar-se al Baxi Manresa per 84-79 en un partit en el qual equip taronja va ser per damunt durant tota la primera part gràcies a un bon parcial d'eixida que l'equip català li va retornar i encara que va tornar a estirar un poc el seu avantatge de la mà d'un Ojeleye que reapareixia (11 punts), una estirada final dels visitants deixava l'avantatge taronja en tres punts al descans. En el tercer quart, el conjunt català va retornar tots els colps per a posar-se fins i tot per damunt fins que set punts seguits de Robertson (que va ficar 13 en el tercer acte i que va acabar el partit amb 16) al final del tercer acte defensaven el xicotet avantatge amb deu minuts per jugar. En l'últim acte, l'equip taronja va pegar una última estirada del qual passe al fet que el Baxi Manresa va tractar d'alçar-se, l'energia de Davies (15 punts, 10 rebots, 6 assistències i 5 taps) i la defensa van tancar el triomf.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. Un tir des de la mitjana distància del pivot taronja va obrir el marcador i malgrat que Taylor va ficar la primera dels visitants, un triple i un mat de Ojeleye, dos tirs lliures de Davies i una cistella que es va fabricar Puerto en el pal baix van posar el 11-2 en arribar a la meitat del primer acte. Un triple de Williams tallava el parcial taronja en 9-0 però Davies se’l va retornar. L'escorta amb passaport portugués del Baxi Manresa va agafar el protagonisme ofensiu del seu equip per a posar el 15-10 al pas pel minut 7 però Jovic va trobar a Touré per dues vegades per al mat, la qual cosa unit a un tir lliure i un ganxo suposaven set punts seguits del senegalés per a posar la renda per primera vegada per damunt de la desena abans d'un nou triple de Williams i un palmeig de Steinbergs que ho deixaven en 22-15 al final del primer quart.

Valtonen i un triple de Taylor van allargar el parcial a un 0-10 per a posar el 22-20 abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Claver. Dos triples de Jones i Reuvers protegien l'avantatge valencià però Sagnia posava el 30-25 a cinc minuts per al descans. Un palmeig amb un poc de fortuna de Davies i cinc punts seguits de Inglis trobaven rèplica de l'equip català per a no deixar créixer l'avantatge local fins que Ojeleye va encadenar altres quatre punts seguits. Però Baxi Manresa es negava a allunyar-se massa en el marcador de la mà de Geben i Sagnia. Una tècnica a Mumbrú per protestar li donava tres tirs lliures a Taylor, dels quals només va aprofitar dos, per a continuar rebaixant la renda local i manar el partit al descans amb 41-38.

Dues cistelles dels interiors del Baxi Manresa per a començar la segona meitat van posar per primera vegada per damunt al quadre català abans d'un mat de Puerto i una cistella en la pintura de Inglis que van obrir un parcial que va allargar un mat en transició de Ojeleye. L'equip taronja no va saber materialitzar les seues bones defenses en més punts, per la qual cosa Taylor i Williams l'empataven a 47 en arribar al minut 24. Dos triples seguits de Robertson van donar un poc d'aire al quadre taronja però el quadre manresà continuava trobant l’anella. Jovic va trobar a un Pradilla intens en el rebot ofensiu per a traure un 2+1 i encara que el Baxi Manresa va castigar les pèrdues per a empatar-ho de nou, dos tirs lliures, un triple i un encert des de la mitjana distància de Robertson (que va ficar 13 en eixe tercer quart) ho deixaven en 63-58 amb deu minuts per jugar.

Una anella passada de Jovic i un encert des de la mitjana distància de Inglis es van unir a un triple des de la cantonada de Robertson que tornava a estirar un poc la renda valenciana i portava a Pedro Martínez a parar el partit. Malgrat això, la defensa va provocar la pèrdua i Jones des del tir lliure va allargar el parcial a un 7-0 abans que Geben posara el 72-63 a sis minuts i mig del final. Un 2+1 de Touré i un triple de Jones col·locaven noves màximes però Taylor i Williams es dedicaven a mantindre als seus en el partit per a entrar amb 78-68 en els últims cinc minuts. L'equip taronja no anotava però va pujar el llistó defensiu i només va concedir una cistella en els tres minuts següents per a mantindre estable eixe avantatge en entrar en els últims dos minuts amb dos tirs lliures de Davies. No obstant això, dos tirs lliures de Taylor i una pèrdua que Badio va castigar amb dos punts acostaven a Manresa fins al 80-74 amb 86 segons per jugar. Una cistella trepitjant la línea de tres de Davies i una bona defensa per a provocar la pèrdua van acabar amb les opcions de reacció de l'equip visitant, perquè la cinquena victòria seguida en acb arribara per 84-79.