Açò ja ha començat! Valencia Basket i Cáritas arranquen el V projecte taronja en One Team

10/11/2016

La quinta edició del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball ja ha vist la llum, amb el primer entrenament en el complex municipal de La Petxina. En este quint projecte de València Basket en "One Team" s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social. En este cas, el Club taronja treballarà braç a braç amb Caritas per a ajudar a través de la millora de l'entorn i la pràctica esportiva a un grup de xics i xiques que ja participen en el Projecte Hiedra.

 

En esta primera sessió, el grup de treball, un quinzena jóvens entre els 13 i els 17 anys, van conéixer els seus entrenadors, Paco Pardo, Pepe Casares i Juanjo Rojo. El projecte tornarà a comptar amb el patrocini de l'Obra Social "La Caixa".

 

Víctor Luengo, Team Mànager de València Basket per al Projecte One Team, va comparéixer per a donar el tret d'eixida als entrenaments, "estem molt agraïts a Cáritas per voler formar part un dels projectes d'One Team, i nosaltres ho estem d'ajudar al Projecte Hiedra". Per a Luengo, One Team aportarà "formación en valors, no venim ací a ensenyar bàsquet, pretenem que calen en ells els valors que del bàsquet s'aprenen, com el treball en equip, la integració o la igualtat".

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte "One Team V" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des de demà 10 de novembre a la vesprada fins als primers dies del mes de febrer. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupen personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Van Rossom i Sikma, ambaixadors One Team

Dins del desenvolupament d'este projecte amb Caritas, està planificada per al mes de gener l'habitual visita dels Ambaixadors One Team per a participar durant una vesprada en una sessió d'entrenament amb els jóvens que atendran les sessions del programa. Per quarta temporada i implicat en este projecte des del principi, el segon capità Sam Van Rossom es manté com "One Team Ambassador". Repetix com el seu company de viatge l'ala-pívot Luke Sikma, que continuarà mantenint esta tasca de representar al València Basket dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball.

TAGS: