One Team V, Setmana II: Re-Coneixent a Cáritas

17/11/2016

Va arribar la segona setmana de la quinta edició de l'One Team i ho va fer amb la presència de les camisetes per als jugadors. A més, este entrenament ens va servir per a conéixer la labor de Cáritas València, associació en què es recolza València Basket per a este nou projecte, focalitzat en el Proyecto Hiedra.

 

Rosa Ribes, coordinadora del Proyecto Hiedra de Cáritas València, parla de la seua associació comentant que "té diversos programes molt variats i treballen diferents àmbits, programa de família infantil, d'ocupació, d'acompanyament a persones sense llar, de vivenda i prostitució, de persones immigrants, de refugiats i a més d'estos programes hi ha fundacions com a Proyecto Hombre".

 

Sobre la labor de l'associació, "la vocació principal sempre és l'acompanyament, les ajudes a les persones a qui les institucions públiques no arriben, acompanyar les persones que el necessiten".

 

Com es relaciona amb el bàsquet? "Seguix impulsant els valors propis que nosaltres transmetem en altres intervencions, com la camaraderia, el treball en equip, el respecte, la tolerància, la unió, l'esforç, van en paral·lel amb les activitats que realitzem en el projecte. L'esport els reforça, els motiva, els estimula i és molt positiu per a la seua autoestima. Contribuïx totalment".

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte "One Team V" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des de demà 10 de novembre a la vesprada fins als primers dies del mes de febrer. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupen personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Van Rossom i Sikma, ambaixadors One Team

Dins del desenvolupament d'este projecte amb Caritas, està planificada per al mes de gener l'habitual visita dels Ambaixadors One Team per a participar durant una vesprada en una sessió d'entrenament amb els jóvens que atendran les sessions del programa. Per quarta temporada i implicat en este projecte des del principi, el segon capità Sam Van Rossom es manté com "One Team Ambassador". Repetix com el seu company de viatge l'ala-pívot Luke Sikma, que continuarà mantenint esta tasca de representar al València Basket dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball.


TAGS: