Rafa estrena paternitat a lo gran (66-56)

27/11/2016

València Basket ha sumat la seua sisena victòria en la Liga Endesa en el retorn a la Fonteta en imposar-se per 66-56 al Real Betis Energia Plus. L'equip taronja va obrir bretxa en el segon quart, es va arribar a marxar per 22 punts en el tercer i va aguantar des de la defensa l'intent de reacció verd-i-blanc per a acabar segellant el triomf. El capità taronja Rafa Martínez va celebrar la seua recent paternitat amb 23 punts i sis triples en la seua estadística.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Slava Kravtsov. Rafa Martínez va anotar el seu triple 500 en Liga Endesa amb Valencia Basket alhora que es va convertir en històric en la competició en aconseguir els 650 amb la primera cistella taronja del partit. Fernando San Emeterio va assumir el protagonisme ofensiu amb dues cistelles consecutives però un triple de Radicevic va empatar el partit a 8 al pas per l'equador del primer quart. L'encert exterior de l'equip bètic li va posar set punts a dalt amb un nou triple de Radicevic (9-16). Després del temps mort demanat per Pedro Martínez, un triple de Rafa Martínez i una safata després de robatori de Guillem Vives van trencar el parcial en contra per a deixar el marcador en 14-16 al final del primer acte.

Marc García i Stojanovski van tornar a pujar la renda verd-i-blanca a set punts abans que la combinació de Sastre amb Oriola i dos tirs lliures de San Emeterio després de robatori posaren el 18-21. La defensa tarona va provocar diversos errors de l'equip andalús, la qual cosa va aprofitar San Eme per a anotar altres dues cistelles per a un parcial de 8-0 que va posar per davant a l'equip taronja. Kravtsov amb una cistella a taula i una esmaixada lateral bestial va portar a Tabak a parar el partit amb 26-23 a cinc minuts del descans. Sikma generant-se l'espai en el pal baix, un triple de Diot i una preciosa safata després de robatori de Rafa Martínez van augmentar l'avantatge i un triple des de la cantonada del propi Rafa va posar per primera vegada la desena d'avantatge (36-25 min.18). Lockett va trencar el parcial en 10-0 però dos nous triples, en este cas de Thomas i Rafa Martínez van posar el 42-29 abans que el partit arribara a l'intermedi amb un marcador de 42-32.

La segona meitat va començar amb dos triples consecutius de Sam Van Rossom i Rafa Martínez per a posar un màxim avantatge local de 16 punts. Lockett va eixir al rescat dels seus amb dues cistelles seguides, però quatre punts seguits d'un Rafa Martínez encès (6/7 en triples en eixe moment de partit), el segon triple de Sam Van Rossom i dos tirs lliures de San Emeterio van posar el 58-36 a quatre minuts per al final del tercer quart. L'equip andalús es va encomanar als seus exteriors per a retallar set punts a la renda taronja. I un bon gest tècnic de Cate i una cistella de Radicevic van agarrar al Real Betis al partit amb el 60-45 a deu minuts del final.

L'equip verd-i-blanc va seguir lluitant fins a acostar-se a deu davant un Valencia Basket amb problemes per a anotar fins que Kravtsov va baixar un alley-oop llançat per Vives. El partit va entrar en un intercanvi d'errors amb la renda estancada en +10 fins que Rafa Martínez des del tir lliure va posar el 64-52 a tres minuts i mig del final. València Basket va tancar la seua anella amb un descomunal Kravtsov i Thomas va ficar la cistella que acabava amb tota opció de reacció per a acabar portant-se la victòria per un marcador final de 66-56.