Victòria i a quarts com primers de grup (86-62)

25/01/2017

Valencia Basket va certificar el passe als quarts de final de la 7DAYS Eurocup com a primer del seu grup després d'imposar-se en la Fonteta a l'Unicaja per 86-62. L'equip taronja es va refer al bon inici malagueny per a igualar després del primer acte, es va distanciar en el segon i va trencar el partit de la mà d'un San Emeterio imperial (19 punts) i un genial Antoine Diot (14 punts i 4 robatoris) en un excel·lent exercici ofensiu i defensiu del col·lectiu.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Pierre Oriola. El base francés va ser el primer a encertar amb l’anella després d'uns instants inicials de desencert, la qual cosa va aprofitar Unicaja per a manar fins a per nou punts en l'inici després d'un triple lateral de Waczynski (2-11 min.4). Després del temps mort de Pedro Martínez, una esmaixada de San Emeterio i un 2+1 de Diot van activar l'atac taronja, encara que el polonès Waczynski va respondre amb el seu segon triple. Però San Emeterio i Diot van assumir el comandament per a anotar en dues accions consecutives, i quan la defensa taronja va millorar, un triple de Vives va empatar el partit i una esmaixada en transició de Sastre va posar per davant a Valencia Basket (16-14) després d'un parcial de 9-0. Dubljevic va anotar, Díaz i Smith també per a acabar el primer quart amb empat a 18.

Dubljevic, anotant i assistint a Sato, i el propi aler centrafricà amb un triple després de robatori de Vives, van protagonitzar un 7-0 per a començar el segon acte per a posar el 25-18. Omic va trencar el parcial, però Dubljevic va seguir fent mal en el pal baix amb un altre ganxo. Dos triples seguits d'Alberto Díaz van acostar de nou a Unicaja i una cistella de mitja distància de Musli els va posar de nou per davant, encara que Will Thomas va respondre amb el triple per al 30-28. Smith i Sato van intercanviar cistelles i Lafayette va anotar un triple només eixir. San Emeterio va tornar a empatar el partit amb una acrobàtica safata i una esmaixada de Slava va retornar l'avantatge a l'equip de casa (36-34 min.18). Un 2+1 de Pierre Oriola i un triple de Rafa Martinez van allargar el parcial final fins a un 10-0 per a enviar el partit al descans amb 42-34.

San Emeterio va anotar els cinc primers punts del quart per a Valencia Basket i un 2+1 de Diot després de rebot ofensiu de Sikma va posar un màxim avantatge de catorze punts (50-36 min.23). Malgrat dos tirs lliures de Nedovic, un altre 2+1 de San Emeterio va posar el +15, encara que un triple de Waczysnki i un 2+0 de Fogg van baixar l'avantatge taronja fins al 53-43 abans d'un nou triple de Sikma i una safata en transició de Rafa Martínez que va portar a Joan Plaza a parar el partit amb 58-43. Valencia Basket va furtar la treta de fons i Diot va anotar baix l’anella la cistella i després d'una bona defensa, una altra acció individual del base francés va posar el 62-43 a quatre i mig del final del quart. Fogg no va trencar el parcial i San Emeterio va posar per primera vegada la vintena d'avantatge (64-43) amb un nou parcial, en este cas d'11-0. Unicaja va reaccionar de la mà de Fogg, encara que San Emeterio va anotar un triple per a anotar tretze punts en el tercer quart abans d'asseure's amb 67-47 en el marcador. Fogg era l'únic capaç de generar avantatges que es traduïen en punts, però Sastre des del tir lliure ho deixava en 69-49 amb deu minuts per jugar.

Valencia Basket no va alçar el peu de l'accelerador en defensa i de la mà de Sikma i de Sastre, que a més d'un extraordinari treball defensiu sobre els escortes malaguenys, amb quatre punts consecutius va posar una nova màxim avantatge de 26 punts (77-51 min.34). Un hiperactiu Sikma i Rafa Martínez amb un triple i una safata i dos tirs lliures d'Oriola després d'una magnífica jugada col·lectiva van disparar la renda fins al 86-55. En els últims compassos, Unicaja va traure l'orgull per a tractar de reduir el seu desavantatge i va deixar el marcador final en 86-62.