Classificats per a la final de la 7 Days Eurocup! (90-75)

22/03/2017

La #CalderaTaronja li va donar ales al Valencia Basket per a certificar el seu passe a la final de la 7DAYS Eurocup en imposar-se en el tercer partit de semifinals al Hapoel Bank Yahav Jerusalem (90-75). L'extraordinari exercici defensiu de tots els jugadors de la plantilla taronja va vindre acompanyat d'un tremend encert ofensiu en un tercer quart per al record (31 punts anotats) que va acabar amb la resistència de l'equip israelià. En un magnífic esforç coral, fins a sis jugadors van anotar deu o més punts per a col·laborar en el triomf taronja. El dimarts 28 de març, davant Unicaja i en horari per confirmar, primer partit de la final de la 7DAYS Eurocup.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. L'ala-pivot de Bellevue va anotar la primera cistella del partit i malgrat el triple de Jerrells, dues cistelles seguides de Dubljevic mantenien per damunt a l'equip taronja (6-3 min.3). La defensa taronja només permetia anotar a Jerrells des de lluny, per la qual cosa una cistella de Sato i un triple de Rafa Martínez posaven l'11-6 a quatre minuts del final del primer quart. Dyson va enxufar un nou triple, però Sato i Sastre van trobar l’anella en sengles accions individuals per a portar a Pianigiani a parar el partit amb 15-9. Guillem Vives va tornar a la pista després de perdre's els últims quatre partits per un esquinç de turmell. Stoudemire i Timor van baixar el desavantatge dels seus a un, encara que San Emeterio i dos tirs lliures d'Oriola, unides a una safata per elevació de Sastre per al parcial de 6-0 ho van pujar a set abans que un triple de molt mèrit de Jerrells ho deixara en 21-17 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Will Thomas per a donar resposta a les accions individuals de Jerrells i Eliyahu. San Emeterio va assumir el protagonisme ofensiu, atacant l’anella o trobant a Oriola baix l’anella, però l'encert exterior del Hapoel, en este cas de la mà de Timor, mantenia al quadre israelià a dos punts. Però l’aler càntabre estava entonat i va clavar el triple i va trobar a Will Thomas per al fade-away que posava el 33-26 en l'equador del segon quart. La defensa taronja va estar molt activa impedint als interiors del Hapoel atacar l’anella en bones posicions i va assecar l'atac israelià fins a un 2+1 de Halperin. Oriola va anotar baix el cèrcol abans que li xiularen la tercera falta personal i una bombeta de Van Rossom posava una màxima que l'equip taronja va depassar amb una espectacular esmaixada de Sikma i tres tirs lliures de Romain Sato per a posar el 42-30. Peterson i Van Rossom van intercanviar safates i el partit es va anar al descans amb 44-32.

La segona meitat va començar amb un triple de Sato i un ganxo de Dubljevic per damunt de Stoudemire, la qual cosa unida a un triple de Rafa Martínez suposava un 8-0 d'eixida per al 52-32 després de dos minuts del tercer quart. Un 2+1 de Sikma va equilibrar els tirs lliures de Stoudemire i Rafa Martínez replicava les accions individuals de Jerrells per a mantindre a Valencia Basket per damunt de la vintena d'avantatge. I un triple des de la cantonada de Sikma posava una nova màxima amb el 60-36 al pas pel minut 24. Jerrells va assumir el protagonisme ofensiu absolut dels seus, però la #CalderaTaronja impulsava als homes de Pedro Martínez per a la cistella des de la mitja distància de Sato. Stoudemire va unir les seues forces a les de Jerrells amb un 2+0 però Sikma va baixar un alley-oop dels focus del pavelló després que Peterson haguera de demanar el canvi en tornar a lastimarse el muscle dret. Els jugadors nacionals del Hapoel van eixir des de la banqueta amb punts en les mans, però Oriola i Sastre protegien el valuós avantatge taronja (68-45 min.27). Jerrells seguia aportant solucions individuals des del triple però un Rafa Martínez encès responia des de la mitja distància i un 2+1 de San Emeterio posava el 73-48. Oriola no permetia que l'anotació parara i s'arribava amb 75-50 amb deu minuts per jugar.

Halperin i Jones personificaven el orgull d'un rival que no tenia intenció de baixar els braços i va competir com en la resta de l'eliminatòria, però un triple de San Emeterio i sis punts seguits de Dubljevic amb un 2+1 i un triple no permetia cap besllum de reacció visitant (85-58 min.34). Amb un ambient festiu en una Fonteta que disfrutava amb el seu equip, Stoudemire va tractar de retallar però els seus companys van encadenar diverses accions sense anotar perquè el partit avançara cap al seu final sense massa variacions en el marcador. Els últims compassos només van servir perquè Stoudemire maquillara el resultat amb accions en el pal baix i perquè Luis Ferrando jugara el seu primer partit en la Fonteta amb el primer equip i Emil Savic debutara amb la primera plantilla per a deixar el marcador final en 90-75.