Rafa Martínez: “És un orgull arribar a les deu temporades a Valencia Basket”

26/08/2017

Derrocar murs estadístics per a engrandir la seua llegenda com taronja quasi s'ha convertit en una rutina per a Rafa Martínez. El capità és el jugador que més títols ha guanyat amb Valencia Basket en els 30 (per a 31) anys de l'entitat. Estava a la foto de les Eurocup de 2010 i 2014 i també en la de la Liga Endesa 2017. És el màxim anotador de la història del Club, amb els 5.000 punts com taronja a tir de pedra (o de sis triples per a ser exactes). Rafa és el jugador amb més partits a Europa, el millor triplista tant en la Liga espanyola com a Europa, el millor assistent en competicions europees… I podríem seguir.

 

Quan el dilluns es va posar per primera vegada a les ordres de Txus Vidorreta va començar la seua desena temporada amb Valencia Basket. Es va convertir en el segon jugador de la història de l'entitat a posar els dobles dígits en la casella de temporades com taronja. Superant les nou campanyes de Nacho Rodilla. El seu company en este selecte club, un altre etern capità com Víctor Luengo, contempla des del seu despatx de la Fonteta com l'estratosfèrica diferència amb els altres en el nombre de partits jugats amb Valencia Basket s'ha reduït a 120 amb Rafa Martínez. Un poc més de dos mesos després d'alçar al costat de Sam Van Rossom la primera Liga Endesa de color taronja, Rafa Martínez continua reescrivint la història del Club en les seues pàgines personals.

 

El capità es somriu quan li preguntem per la seua dècada a València, aquella que va començar quan en la temporada 2008-09 va deixar Manresa per a vindre ací. Nou anys, inici de la desena temporada. Rafa Martínez se sent “orgullós de poder formar part d'este Club, d'esta família, tants anys. No és res fàcil. Estic molt content de poder seguir i poder gaudir d'un any molt especial una altra vegada”.

 

Després de treballar amb la part disponible del grup durant quasi una setmana, el capità assenyala que “les sensacions en este inici de temporada són molt bones. Ens falten jugadors que estan en l'Europeu, però les sensacions són bones. La gent ha vingut molt il·lusionada, amb moltes ganes de començar després de molt de temps parats. Pel que he pogut parlar amb els companys en estos dies, la sensació és que anem a tindre un bon grup”

 

El capità taronja arreplega el guant llançat pel nou entrenador en la seua presentació i envia un missatge d'ambició des de la humilitat i el treball: “Com tot el món sap, el títol de la Liga Endesa ho hem de defensar durant un any, som campions de Lliga tota la temporada i hem de demostrar perquè ho hem sigut. I va a ser un repte molt important, tractar de defensar eixe títol, poder jugar l'Eurolliga amb el nou format. Crec que és un repte molt bonic per a tots nosaltres”.


TAGS: