Inici a l'Eurolliga amb derrota a Rússia (75-70)

13/10/2017

El debut a la Turkish Airlines Euroleague 2017-2018 es salda amb derrota en una pista que continua resistint-per a Valencia Basket. L'aportació de Thomas Robinson en la pintura (16 pts, 20 val) i Alexey Shved (19 pts) va ser determinant perquè el conjunt del tècnic Georgios Bartzokas sumara la seua primera victòria. Per part de Valencia Basket, Erick Green va tornar a brillar amb 22 pts i 29 de valoració.

L'entrenador Txus Vidorreta debutava a la Turkish Airlines Euroleague amb Guillem Vives, Erick Green, Joan Sastre, Aaron Doornekamp i Tibor Pleiss en el cinc inicial. L'inici de l'encontre albirava un primer període marcat per la igualtat entre els dos conjunts. Erick Green i Alexey Shved superaven als seus defensors per finalitzar jugades individuals que els portarien a finalitzar amb 9 i 7 punts respectivament. L'intercanvi de cops posava punt i seguit amb un triple de Aaron Doornekamp a l'última possessió del quart (18-17).

El segon quart començava seguint la tònica de l'anterior, un gran Erick Green anotava i assistia a Dubljevic perquè este anotara la seua primera cistella en joc. Thomas Robinson seria el jugador que trencaria aquesta igualtat després d'aconseguir el primer avantatge per Khimki sent el protagonista de 3 jugades pràcticament consecutives (31-23). Els triples de Rafa Martínez i Guillem Vives donaven oxigen a Valencia Basket per a posar-se a només 3 punts del conjunt rus (33-30). Mentre que l'encert no arribava per als valencians des de la línia de 6,75, Malcolm Thomas tornava a augmentar l'avantatge per als seus amb un triple amb oposició (42-34). Dos tirs lliures d'Erick Green i un de Shved portaven el partit al descans amb avantatge
per a Khimki Moscow Region (43-36).

Després del pas pels vestidors, un inici fulgurant de Pleiss a la zona i Green a l'exterior permetia als taronja remuntar amb un parcial de sortida de 0-10 (43-46). Pleiss es mostrava fort en defensa i en atac, dues jugades consecutives ampliaven el parcial fins al 4-18. Amb Valencia Basket en bonus, Khimki aprofitava la situació buscant les penetracions de Shved i Robinson. Des del tir lliure, aconseguien remuntar al final del tercer període posant el 59-57.

Els bons minuts d'Anderson, Viatsev i Zubkov permetien a Khimki començar l'últim quart amb un parcial de 7-0. Aaron Doornekamp des del triple trencava la ratxa russa (66-60). Vives assumia el comandament en atac per a tractar de retallar distàncies però un nou triple de Zubkov ho impedia quan tan sols restaven 2 minuts per al final del partit (71-64). L'entrada de Pleiss en pista produïa una última reacció a Valencia Basket que a la fi només va poder servir per maquillar el marcador final de 75-70.