Olympiacos imposa la seua defensa en la Fonteta (64-72)

30/11/2017

València Basket no va poder sumar la quarta victòria de la temporada en el partit ant Olympiacos, que va dominar en el marcador en tot el partit gràcies a una gran labor defensiva.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Tibor Pleiss. Amb la baixa d'última hora de Spanoulis, el conjunt grec va apostar d'eixida per un quintet alt i va començar apretant en atac per a posar-se amb un avantatge de 2-11 després dels primers tres minuts. Van Rossom en penetració i una antiesportiva sobre Green que va acabar amb una jugada de cinc punts després del triple de Van Rossom va acostar a quatre a l'equip taronja al pas per la meitat del primer quart (9-13). Valencia Basket va pujar la intensitat defensiva i amb un ganxo de Pleiss es va acostar a dos i va tindre un parell d'opcions per a posar-se per davant, però no va tindre encert en el tir de tres punts. Milutinov i Toliopoulos van donar una altra estirada per a l'equip grec, encara que l'entrada de Hlinason li va seguir donant grandària a l'equip taronja en el rebot i l'islandès va baixar un alley-oop tirat per Vives. Un triple de Toliopoulos deixava el marcador en 13-20 al final del primer quart.

Guillem Vives va començar el segon acte clavant un triple i després d'una bona defensa, un altre triple de Rafa Martínez posava el 19-20 després de només un minut. Strelnieks sí va anotar des de més enllà de l'arc a la segona, i després de tres faltes seguides al capità Rafa Martínez, la tercera després de cistella de McLean, Olympiacos va recuperar els sis d'avantatge. Valencia Basket va patir amb l'agressiva defensa grega i Wiltjer i Papanikolaou van posar el 19-29. Després d'un temps mort, Papanikolaou amb un triple des de la cantonada va posar tretze a dalt als grecs abans d'un altre triple, en este cas de Green. L'equip taronja va defensar la seua anella i Green va anotar el seu segon triple per a col·locar el 25-32 abans d'un sentit homenatge de la Fonteta als 25 anys del debut de Víctor Luengo. Papanikolaou va anotar el triple, però altres cinc punts de Green (que va anotar onze seguits) posava a cinc a l'equip taronja a una jugada del descans. Valencia Basket va tancar la seua anella i a l'intermedi es va arribar amb un marcador de 30-35.

Un mat de Pleiss va replicar a la primera cistella de la segona meitat, obra de Milutinov i un alley-oop baixat per l'alemany mantenia a cinc al quadre local. Olympiacos aprofitava el fet de comptar amb un home gran més en la rotació exterior sobre el camp per a anotar prop del cèrcol, però Pleiss es multiplicava per a posar el 36-41. Després d'un intercanvi de punts entre Printezis i Thomas, la defensa taronja va tancar la seua anella però no va trobar res en atac en les següents accions fins a un ganxo de Pleiss (40-43 min.26). Strelnieks i Papapetrou van trencar l'aturada ofensiva dels seus i malgrat el tir lliure de San Emeterio, un triple de Papanikolaou va posar el 41-50. Green va anotar des de la mitja distància però Olympiacos va seguir anotant i es va marxar a una màxima d'onze d'avantatge abans d'una falta de tres tirs sobre Doornekamp, dels quals el canadenc va aprofitar dos per a deixar el marcador en 45-54 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Green va ser la primera cistella de l'últim parcial i encara que Roberts li va replicar amb un altre, Green va atacar l’anella de nou per a aconseguir la safata. Papanikolaou i Thompson van recuperar els onze d'avantatge per als grecs amb set minuts i mig per al final. Green va anotar en una acció individual i Doornekamp es va fabricar la cistella després de rebot ofensiu i després d'una bona defensa, un mat de Sastre va venir acompanyat d'una duríssima falta de Papapetrou que va ser assenyalada com antiesportiva (56-63 a cinc minuts del final). Un mat de Pleiss va acostar a cinc a l'equip taronja però Strelnieks va anotar el triple i una safata en les dues següents accions per a tornar a disparar a deu la renda visitant a tres minuts del final. Valencia Basket no va trobar l’anella fins al minut final, per la qual cosa Olympiacos va mantindre el seu domini en la Fonteta en portar-se el triomf per un marcador final de 64-72.