L’Alqueria del Basket referència també en Nova Zelanda

17/01/2018

Zico Coronel, entrenador de bàsquet en Nova Zelanda, va visitar València la setmana passada per a realitzar un seguiment als mètodes de treball de València Basket, especialment en L’Alqueria del Basket.

 

El tècnic, que esta temporada serà el primer entrenador dels Taylor Bay Hawks, de la New Zealand NBL (principal lliga professional del país) i també entrena a la selecció nacional sub16 masculina, ha volgut millorar la seua preparació observant de primera mà entrenaments i partits tant en la nostra ciutat com a Barcelona.

 

L’Alqueria del Basket li ha impressionat des del principi. L'entrenador no va dubtar a analitzar-la. “És increïble el nombre de pistes. Però el que més m'impressiona és que açò siga només per a València Basket. He vist alguna instal·lació que es pot paréixer un poc, però mai per a un sol club, sempre s'ha hagut de compartir amb altres coses que no eren bàsquet i ací és prioritari. La gent que vullga amar el bàsquet a València té una gran oportunitat per a vindre a disfrutar d'este esport i mai se'ls va a dir que no hi ha pista o que no poden fer-ho” deia.

 

En el seu país, és cosa poc habitual. “En Nova Zelanda si hi ha alguna instal·lació que s'acoste per nombre de pistes pertany a la ciutat i és compartida amb molts altres esports” reafirmava.

 

Finalment, va opinar sobre el que pot significar per a la formació dels més xicotets. “Esta instal·lació et dóna l'oportunitat que un grandíssim nombre de xiquets i xiquetes estiguen exposats a entrenaments d'alt nivell, això permet que molts d'ells puguen convertir-se en grans jugadors en el futur” pronosticava.

 

L’Alqueria del Basket, comença a ser una referència molt més enllà del nostre continent.


TAGS: