Pas avant cap a la Copa en un gran últim quart (83-67)

13/01/2019

València Basket ha fet un important pas endavant per a estar en la Copa del Rei Madrid 2019 en imposar-se al Herbalife Gran Canària (83-67) en un partit igualat en el qual el conjunt groc es va recuperar de totes les estirades taronja fins que no va poder fer-ho en l'últim quart. En un triomf coral amb cinc jugadors en dobles figures d'anotació, el treball en el dos costats de la pista de Vives i Bojan Dubljevic amb 18 punts, 7 rebots i 3 robatoris (dos d'ells per a liquidar el partit) van ser el més destacats

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Will i Sam després de rebot ofensiu van retornar la cistella inicial de Strawberry i Dubljevic baix l’anella va ampliar el parcial a un 6-0. Báez i Strawberry amb un triple van contindre l'eixida taronja i Oliver i Balvin van posar per damunt als canaris (8-13 min 5). Van Rossom va tallar el parcial en contra amb una acció individual i Dubljevic baix l’anella va posar a un a l'equip local abans del triple de Rabaseda. Doornekamp li va contestar amb un altre, Paulí i Matt van intercanviar cistelles, Paulí va traure un 2+1 i la cistella de Abalde sobre la botzina ho deixava amb 19-21 en acabar el primer quart.

Paulí i Tillie van estirar a sis l'avantatge visitant en l'inici del segon acte davant un Valencia Basket amb problemes per a anotar fins a dos mats de Labeyrie. Matt Thomas des del tir lliure i un ganxo de Will van empatar el partit a 27 abans de dos triples seguits de Tillie als quals van replicar Sastre i Van Rossom amb sengles safates i el tercer mat de Labeyrie per a igualar de nou el partit. Els Thomas van posar a dalt a Valencia Basket des del tir lliure i una safata en transició de Van Rossom i un mat de Tobey van suposar un parcial que Oliver va parar en 12-0 amb un triple. Després de la pèrdua taronja, Strawberry va ficar el triple i després d'una falta en atac xiulada a Tobey, Paulí va manar el partit amb empat a 41 en arribar al descans.

Dubljevic va ficar la primera de la segona meitat i després de dues bones defenses, Vives va clavar el triple sobre la botzina de possessió. Doornekamp des del tir lliure i una safata de Vives van posar el 49-43 abans d'un triple de Strawberry Vives va continuar assumint el protagonisme ofensiu amb una safata, el mateix que Strawberry en el costat canari. Dubljevic va agafar el testimoni amb quatre tirs lliures seguits i Abalde en transició va posar per primera vegada la desena d'avantatge per a Valencia Basket (57-47 min.27). Un parcial de l'equip canari el va deixar en 57-55 amb deu minuts per jugar.

Eriksson va empatar el partit i Sastre va tallar el parcial en contra amb una acció individual. Dubljevic es va fabricar el ganxo i després del robatori de Vives, el propi pivot montenegrí es va penjar de l’anella per a donar un poc d'oxigen a l'equip taronja (63-57 min.33). Cinc punts seguits de Eriksson van posar a un a l'equip canari, dos triples seguits de Matt Thomas i Vives van posar el 69-62 i Paulí es va unir al festival de triples amb un altre. Un 2+0 de Will posava el 71-65 a cinc minuts del final i l’encontre va entrar en un període d'intercanvi de fallades del qual el va traure Van Rossom amb un triple per a entrar nou a dalt en els últims tres minuts. Dubljevic va robar la passada penjada a Balvin i va acabar en l'altre cércol. Però el festival del montenegrí en el moment decisiu no havia acabat. Va furtar el servei de banda i va assistir per al mat de Will que posava el 78-65. Els compassos finals van servir perquè l'equip taronja defensara la renda, important per a estar en la cita copera, i deixar el marcador final en 83-67.