Valencia Basket es penja la medalla de bronze de la Minicopa Endesa guanyant al Barça Lassa (71- 83)

17/02/2019

Valencia Basket es va portar el partit pel tercer i quart lloc de la Minicopa Endesa en imposar-se al Barça Lassa per 71-83 en un encontre en el que va anar per davant en tot moment però on va haver de controlar la reacció blaugrana en la segona meitat. Nace Pajnic amb 20 punts (8/8 en tirs de dos) i les dobles figures de Pablo Navarro (11 punts i 18 rebots per a 27 de valoració) i Adrián Salvador (15-10) van ser els més destacats en un triomf en el que els dotze jugadors dirigits per Ramón Congost van contribuir per a aconseguir la victòria.

Salvador va anotar les dues primeres cistelles del partit i després del primer encert blaugrana, un ganxo de Pablo Navarro va posar el 2-6 després dels primers quatre minuts. L'energia de les dues defenses provocava errors en els dos costats fins que Bonga va activar l'ofensiva blaugrana. Silla i Salvador van defensar la renda taronja i una safata en transició de Lucas Marí va portar al Barça Lassa a parar el partit (5-12 min.7). Hernando va ampliar la renda a nou abans d'un triple blaugrana al qual va replicar Pajnic amb un encert des de la mitjana distància. Un triple de Paulaskas va posar els onze d'avantatge encara que una estirada final del Barça Lassa deixava el marcador en 13-19 al final del primer quart.

Pajnic va encistellar baix l’anella per a obrir el segon acte i tot i el triple de Salo, Pablo Navarro s'imposava en anella contrària per a rebotejar i anotar el ganxo. Un nou triple blaugrana, en este cas de Fabrega, va acostar a quatre al Barça Lassa, però quatre punts seguits de Pajnic col·locaven el 19-27 al pas pel minut 13. Roberto després de rebot ofensiu va posar de nou la desena d'avantatge i la superioritat física de Pablo Navarro amb quatre punts seguits va elevar la renda fins al 20-33. Bonga va tornar a exercir de revulsiu per a l'atac blaugrana, però Lucas Marí i Pablo Silla mantenien l'avantatge en tretze punts. Santiago va continuar trobant l’anella, però un tir des de la mitjana de Salvador i Roberto a taula defensaven la renda i Codoñer en transició per dues vegades l'augmentava a dèsset per a arribar al descans amb 28-45.

El Barça Lassa va eixir decidit a vendre cara la seua pell i va apretar les dents en defensa després de l'eixida de vestidors. I liderat per la capacitat individual de Pablo Santiago tractava de retallar, encara que Pajnic i Codoñer defensaven la renda i fins i tot l'augmentaven, posant Roberto amb tres punts seguits i Pajnic després de robatori el 32-56 en el minut 24. Navarro i Roberto continuaven anotant baix l’anella davant un rival que en eixe moment només trobava els punts d'un Pablo Santiago inspirat. Quan Iruela li va oferir un poc d'ajuda ofensiva, l'entrenador taronja Ramón Congost va optar per parar el partit (43-60 min.26). Roberto després de rebot ofensiu va tallar el parcial en contra encara que la confiança del Barça Lassa havia augmentat i amb una efectiva pressió a tot el camp, va baixar el seu desavantatge fins als dotze amb un 2+0 de Santiago. Dos tirs lliures de Roberto i un altre de Codoñer no permetien al Barça Lassa acostar-se més i una acció individual del propi Codoñer retornava el +17 abans que s'arribara al final del tercer quart amb 53-67.

L'últim acte va començar amb dos minuts d'intercanvi d'errors que va trencar un palmeig de Santiago i un tir lliure de Pablo Navarro. Un triple de Pablo Santiago va posar a deu al Barça Lassa, però Pajnic es va fabricar la safata i després de robatori va córrer en transició per a posar amb quatre punts seguits el 58-72 a sis minuts del final. Després del temps mort de l'equip català, un 2+1 i una cistella baix l’anella de Salvador disparaven la renda taronja fins a un +19 abans d'un triple de Bonga. Salvador va continuar produint ofensivament, en este cas després d'una bona circulació de pilota, però un triple de Fàbrega i una cistella després de rebot ofensiu de Santiago feien entrar el partit en els últims tres minuts amb 66-79. Fàbrega i Salvador van intercanviar cistelles i l'entrenador Ramón Congost li va donar entrada als jugadors que no havien tingut participació en este partit pel bronze en els últims instants, amb cistella de Llompart inclosa, per a acabar aconseguint el tercer lloc de la Minicopa Endesa amb un resultat final de 71-83.

Tercera “medalla” taronja en la Minicopa Endesa

La tercera posició certificada este matí suposa la tercera ocasió en la qual Valencia Basket es puja al podi en este torneig. L'equip taronja va estrenar el seu medaller amb el subcampionat de l'edició de 2006, quan va perdre la final davant el FC Barcelona per 70-63. I ho va ampliar en la Minicopa de 2010, on Valencia Basket es va assegurar la medalla de bronze en imposar-se a l'amfitrió Bilbao Basket per 56-50.