Valencia Basket i la Fundació María Auxiliadora inicien l'octau programa d'One Team

11/11/2019

L'octava edició del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Turkish Airlines Euroleague Basketball ja ha vist la llum, amb el primer entrenament en les instal·lacions de L’Alqueria del Basket. En este octau projecte de Valencia Basket en “One Team” s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social. El Club taronja treballarà esta vegada amb “Fundación María Auxiliadora”, amb l'objectiu d'incentivar a aquells xiquets que es troben en situació de risc i/o exclusió social

 

En esta primera sessió, un grup de treball format per 14 jóvens, han conegut els seus entrenadors: Paco Pardo, Pepe Casares i Juanjo Rojo. I han tingut una primera aproximació a la metodologia de les sessions “One Team”, un programa que desenrotllaran fins al mes de gener. Com en les set temporades anteriors, el projecte tornarà a comptar amb el patrocini de l'Obra Social “La Caixa”.

 

Víctor Luengo, Team Manager de Valencia Basket per al Projecte One Team, va comparéixer per a donar el tret d'eixida als entrenaments i va assenyalar que “Estem contents d'iniciar un nou programa One Team, són ja 8 anys, i som pioners amb este tipus de programes. Han vingut amb moltíssimes ganes, han trencat el gel de seguida, els nostres entrenadors Paco i Pepe sempre donen peu a què les primeres sessions siguen molt amables. María Auxiliadora és una fundació que té molts programes socials, vam triar este grup de xavals que segur que viurà el bàsquet i els seus valors d'una forma molt especial”.

 

Inma Mora, Directora del Centre de Dia de la Fundació, va valorar la il·lusió amb què els seus pupils iniciaven l'activitat. “Per a ells és un somni estar ací. Treballem amb ells a través de l'esport que és una bona activitat per a treballar valors, habilitats socials i la relació entre ells. Sobretot eixir de la rutina, conéixer un entorn distint i aprendre altres coses. De camí anaven parlant sobre què seria, i a l'arribar estaven molt contents. Les seues cares a l'entrar... estan encantats” deia.

 

Fundación María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets, adolescents, jóvens i dones en situació de risc y/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte s'assenten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.


TAGS: