Valencia Basket tanca un triomf de prestigi davant Panathinaikos (94-87)

01/02/2020

Valencia Basket es va recuperar a temps amb un parcial final de 6-0 amb dos rebots ofensius de tir lliure per a assegurar la victòria davant el Panathinaikos OPAP Athens per 94-87 en un partit en el qual va anar manant durant tot el partit, va arribar a guanyar per 16 al final del tercer quart i va vore com una reacció grega va igualar el partit a tres minuts del final. Però un triple de Doornekamp (13 punts) va obrir el parcial final que va assegurar l'onzé triomf taronja, la qual cosa li permet mantindre's en llocs de Playoff. Dubljevic (19-7 per a 26 de valoració), Colom (14 punts i 6 assistències) i l'sprint final de Abalde van ser decisius per a la sort del partit.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple de l'aler canadenc va obrir el marcador encara que Fredette li va replicar amb un altre. Marinkovic després de robatori i un ganxo de Dubljevic mantenien a l'equip taronja per damunt en un moment en el qual Van Rossom va haver d'abandonar el partit per lesió. Un triple de Calathes i una acció individual de Thomas van posar el 7-10 abans que Dubljevic es fabricara un altre ganxo i anotara a anella passada després d'assistència de Vives per a tornar a posar per damunt al quadre taronja. Un mat de Papagiannis col·locava el 11-12 en arribar a la meitat del primer quart però Vives i el segon triple de Doornekamp mantenien per damunt al València Basket (16-12 min.7). Un triple de Dubljevic va contestar a dues cistelles de Calathes, que monopolitzava l'ofensiva verda en eixos minuts i Vives des del tir lliure defensava els cinc de renda taronja. Ndour des del tir lliure va traure una jugada de tres punts que replicava al triple de Johnson però Rice i Papagiannis ho apretaven amb el 24-23. Abalde es va deixar un en el tir lliure i Rice ho va empatar a 25 abans que Ndour afonara el rebot ofensiu per a deixar el marcador en 27-25 al final del primer quart.

Johnson ho va empatar però San Emeterio va clavar el triple i Colom va connectar amb Dubljevic baix l’anella per a retornar els cinc de renda (32-27 min.12). Un triple de Colom la va ampliar després del 2+0 de Thomas i San Emeterio va ballar sobre la línia de fons per a anotar a anella passada. La defensa col·lectiva va provocar un parell d'errors i Colom va tornar a connectar amb Dubi per a posar per primera vegada la desena d'avantatge. Després de robar el servei de fons, San Emeterio va castigar amb un triple que va posar el 42-29 abans d'un triple de Rice que tallava el parcial en 10-0. Però Dubljevic va continuar fabricant-se cistella en el pal baix, Rice va ficar un altre triple i Colom va trobar el camí al cércol per a la safata, que Rice li va contestar amb una altra i Calathes va anotar després de robatori per al 46-39 a tres i mig per al descans. L'equip taronja no va trobar encert en les següents accions i el Panathinaikos es va posar a tres abans d'un 2+1 de Abalde i un triple de Vives per a tornar a ampliar la renda local. Rice va convertir des del tir lliure i Colom es va inventar un 2+1 per a manar el partit al descans amb 55-45.

La segona meitat va començar amb un 2+1 de Calathes i una cistella en acció individual de Fredette abans d'un triple de Vives per a contindre l'eixida dels grecs. Un triple de Labeyrie va contestar a l'encert de Fredette i Calathes i Marinkovic es va fabricar la safata, però un triple de Thomas posava el 63-57 en arribar a la meitat del tercer acte. Ndour la va afonar després de rebot ofensiu i Bentil va ficar un triple des de la cantonada. Rice en acció individual va posar el 65-62 abans d'un nou triple de Labeyrie i un altre de Colom per a tornar a estirar la renda taronja, portant a Pitino a parar el partit amb +9 per al quadre taronja. Doornekamp va posar el 72-62 des del tir lliure, Fredette també va ficar des de la personal i Colom va convertir en tres punts una pilota solta. L'equip taronja va defensar i Colom primer va trobar a Doornekamp per al triple des de la cantonada i després a Ndour amb una pilota penjada per a deixar-lo amb 80-64 amb deu minuts per jugar.

Panathinaikos va eixir de l'aturada amb un parcial de 0-7 que va refredar el moment taronja després del parcial de 15-2 i que va portar a Ponsarnau a parar-lo amb 80-71. Després de diversos errors en els dos costats, Thomas va acostar a set als grecs després de rebot ofensiu i Rice va anotar el 80-75 després d'una acrobàtica safata. Thomas va allargar el parcial visitant a un 0-13 i Dubljevic va ficar amb un ganxo la primera de l'equip taronja en l'últim parcial. Calathes es va deixar un en el tir lliure i Thomas va posar a dos als grecs. Després del salt entre dos, Calathes després de rebot ofensiu va posar l'empat a 82. Doornekamp va ficar el triple des de la cantonada, Papapetrou va ficar un des de la personal i Thomas un altre per al 85-84. Abalde va traure personal i va anotar un, però Labeyrie va caçar el rebot del segon per a traure una altra falta per a ficar altres dos lliures. Rice va traure un 2+1 però Dubljevic en el pal baix es va fabricar un 2+0 i va caçar el seu propi rebot, en una jugada que va acabar en un espectacular mat de Abalde. Panathinaikos va fallar i Abalde va trobar el camí al cércol per a sentenciar la victòria, que va acabar arribant per 94-87.