Valencia Basket s'anota el primer tant en Gernika (61-71)

19/02/2020

Un gran últim quart del Valencia Basket en Gernika apunta el primer tant del Round of 8 de l'EuroCup Women del costat taronja. L'equip de Rubén Burgos va donar la volta a un partit dominat per les locals i arribarà a la Fonteta amb una bona renda de 10 punts, partit en què es decidirà el passe a quarts.

La intensitat del partit va ser màxima des del principi. Ambdós equips van imprimir un alt ritme sobre la pista encara que les defenses s'imposaven sobre els atacs. La bona pressió del Valencia Basket va permetre agafar un primer avantatge de 8 punts, amb una magnífica Queralt als dos costats de la pista. En eixe moment, la solidesa de Dietrick i Arrojo va donar vida a les locals i amb un parcial de 11-3 van reduir la diferència al mínim al final del primer període (16-17).

Milic va ser la clara protagonista del segon quart. Ella sola va donar la volta al marcador i va donar els primers avantatges al seu equip i pràcticament tots els punts d'eixe quart van passar per ella. Per fortuna, les de Rubén Burgos es van mantindre fermes a pesar de la duresa defensiva de les basques i van aconseguir que no agafaren una renda de més de 6 punts. A base dels triples d'Anna i la immensitat de Joy en el rebot, el partit se'n va anar més que igualat al descans (32-29).

En la volta del descans la tònica va ser la mateixa que en el segon quart. Lointek Gernika portava la davantera però Valencia Basket no deixava que s'escapara en el marcador. Amb Queralt i Joy als comandaments, de nou el partit se n'anava d'allò més estret al final del tercer període (50-46).

El conjunt taronja es va engrandir en l'últim període. La defensa de tot l'equip amb una Queralt incommensurable i una Meiya que era impossible de parar en la pintura, l'equip de Rubén Burgos va començar a agafar avantatge. Joy va posar la guinda amb un 2+1 que col·locava la renda en 13 punts, però un triple d'Ariztimuno quasi sobre la botzina deixava la diferència al final del partit en 10 punts. La primera victòria de la sèrie, en mans del Valencia Basket.