Valencia Basket cau a Lió (72-65)

03/03/2020

València Basket va lluitar fins al final a Lió però no va poder superar a un LDLC Asvel que va manar durant bona part del partit. La reacció en la segona part va arribar a situar a l'equip taronja a només 2 punts i bola, però no va aconseguir finalitzar la remuntada.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Vanja Marinkovic, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un 2+0 de Colom va replicar a la cistella inicial de Jekiri, la qual cosa unida a un ganxo de Dubljevic va posar per davant a l'equip taronja abans d'un triple de Lomazs. El letó va estirar la renda local fins que una altra cistella amb addicional de Colom ho empatava. Taylor i cinc punts seguits de Lighty van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 14-7 al pas per la meitat del primer acte. Lighty va ampliar a nou l'avantatge local abans de dos tirs lliures de Colom. L'entrada d'una nova rotació exterior va millorar la defensa però l'equip taronja no anotava fins que un tir lliure de Abalde va respondre a la cistella de Jean-Charles. L'aler gallec va trobar a Labeyrie perquè anotara baix l’anella però Diot va palmejar dins el tir de Noua. Un triple des de la cantonada de Vives i una acció individual de Sastre van deixar el resultat en 20-17 al final del primer quart.

Un robatori de l'aler balear que va acabar en dos tirs lliures anotats van retallar a un abans d'una safata de Diot. Abalde va acabar una safata amb rectificat i Ndour va convertir un des de la personal, però Noua impedia que l'equip taronja es posara per damunt. Un triple de Berry i Yabusele baix l’anella posaven el 29-22 abans d'un triple des de la cantonada de Sastre i la tercera cistella amb falta rebuda de Colom que va ficar l'addicional però va fallar el tir lliure de la tècnica a Mitrovic. Maledon va tallar el parcial taronja en 0-6 amb un triple i una cistella en transició per a estirar de nou fins al 34-28 a dos minuts del descans. Pese a l'aturada pel temps mort de Ponsarnau, Maledon va ampliar el desavantatge a deu amb nou punts seguits encara que Vives des del tir lliure el manava al descans amb 38-30.

Jekiri va obrir la segona meitat anotant des de la mitjana distància i Lighty en transició va posar un màxim desavantatge de dotze punts abans d'una safata de Sastre i dos tirs lliures de Dubljevic. Dos triples seguits de Lighty van posar el 48-34 però Vives va respondre amb un altre abans d'una cistella de Lomazs. Guillem Vives es va tirar l'equip a l'esquena en atac i en defensa liderant la millora arrere que provocava pèrdues de l'equip francés, però li faltava encert per a baixar el seu desavantatge (50-39 min.25). Yabusele i Labeyrie van canviar cistelles, el mateix que Kahudi i Abalde. Labeyrie i Colom des del tir lliure van baixar el desavantatge de la desena i Doornekamp va trobar a Tobey baix l’anella per a continuar retallant. Un ganxo de Labeyrie sobre la botzina de possessió va posar a l'equip taronja a cinc i després d'un tir lliure de Taylor, Marinkovic va posar el 56-52 amb deu minuts per jugar.

Yabusele va tallar el parcial taronja en 1-9 amb un triple però Labeyrie li va contestar amb un altre. El partit va entrar en una dinàmica de falta d'encert del qual el va traure Abalde amb una acció individual per a posar a dos a l'equip taronja abans d'una cistella de Lighty per al 61-57. Abalde va manar un alley-oop que va baixar Tobey i Jekiri des del tir lliure el deixava en tres a baix a quatre i mig per a acabar. Ningú anotava fins que Lighty va convertir un tir lliure i Sastre es va fabricar la safata per a tornar a baixar a dos. Taylor va traure una falta de Dubljevic discutida per la banqueta taronja per a anotar dos tirs lliures que eren el 65-61 a 1:42 per a acabar. Sastre no va aconseguir connectar amb un Dubljevic que rebia un marcatge massa dur i Taylor va trobar el corredor a l’anella per a complicar la nit a l'equip taronja. A més se li va assenyalar una tècnica al capità taronja en el temps mort per a pujar set el desavantatge. Valencia Basket va perdre el servei i va rebre altres dos tirs lliures, i encara que va tractar d'apretar al final, va acabar caient per un resultat de 72-65.