Valencia Basket cau en la pista del Herbalife Gran Canaria (87-77)

08/03/2020

Valencia Basket no va poder canviar el signe de la seua setmana i va caure en la pista del Herbalife Gran Canària per un resultat de 87-77 en un encontre en el que es va ficar en partit en dues ocasions després d'arribar a vore's 16 punts a baix però els errors propis i l'encert de Shurna van impedir que poguera completar la remuntada. Els 19 punts de Doornekamp i els 18 de Marinkovic no van servir per a trencar la mala ratxa de l'equip taronja.

 

 L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Una cistella amb addicional fallat de l'ala-pivot francés equilibrava la cistella inicial de Harper en un inici de partit carregat d'errors en els dos costats del qual ho va traure Costello amb quatre punts seguits i una autocistella involuntària de Labeyrie per a posar el 8-2 després dels primers quatre minuts. Bourosis va ampliar a set la renda local abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Abalde i un triple de Doornekamp per a retallar. L'equip taronja va aprofitar la falta d'encert exterior de l'equip canari perquè Aaron trobara a Dubljevic baix l’anella per a empatar la trobada a nou. Després del temps mort local, Beirán va ficar el primer triple dels grocs, Burjanadze va anotar des de la mitjana distància i Costello baix l’anella per a tornar a estirar l'avantatge local encara que una cistella de Colom ho deixava en 16-11 al final del primer quart.

 

Un triple de Costello va obrir el segon acte i encara que Labeyrie va convertir en dos punts una estratègia de fons, un altre triple de Okoye va posar el 22-13 abans d'un ganxo de Dubljevic. El tercer triple del quart, obra de Cook, va elevar per primera vegada li renda local a la desena i Okoye baix l’anella portava a Jaume Ponsarnau a parar el partit amb 27-15. Però els tirs de l'equip taronja no entraven i l'equip groc va arribar a manar per 16 punts amb un parcial de 12-2 que va tallar Marinkovic amb tres tirs lliures després d'una tècnica a Burjanadze. Shurna i un mat en transició de Paulí van fer més gran la ferida amb el 35-18 abans d'un triple de Van Rossom i un ganxo que es va fabricar Labeyrie. Dos tirs lliures de l'ala-pivot francés del Valencia Basket i una antiesportiva sobre el robatori de Doornekamp, va portar un tir lliure del canadenc i un triple de Marinkovic perquè el partit s'anara al descans amb 35-29.

 

Costello des del tir lliure va tallar el parcial taronja en 0-11 a l'inici de la segona meitat i encara que Doornekamp va ficar el triple des de la cantonada, Shurna li va respondre amb un altre i Harper va tornar a estirar la renda local amb un triple per al 43-32. Vives es va fabricar el corredor a l’anella per a la safata i encara que Rabaseda va ficar un altre triple més, Doornekamp va encertar des de fora. Shurna va ficar un nou triple per al 49-37 amb Aaron assumint el protagonisme ofensiu però un 3+1 i un mat en transició de Shurna van tornar a estirar l'avantatge local fins al 55-39 al pas pel minut 26. Un triple de Marinkovic i una safata de Van Rossom van activar un poc l'ofensiva taronja i un 2+1 de Vanja retallaven a deu el desavantatge del Valencia Basket. Després d'una bona defensa, Van Rossom va trobar a Tobey perquè baixara un alley-oop però Costello va deixar el parcial en 2-10 amb un palmeig per a deixar-ho en 59-49 amb deu minuts per jugar.

 

Un tir lliure de Van Rossom després d'una tècnica va obrir l'últim acte i San Emeterio va traure personal per a anotar dos des de la línia de personal abans d'una safata de Beirán. Un triple de Tobey va acostar a sis a l'equip taronja amb el 61-55 abans d'una pèrdua que va portar una antiesportiva del propi Tobey que només va suposar un punt en contra i un tap de Labeyrie però l'equip taronja no va aprofitar les seues opcions i Costello va picar en transició i un tir lliure d'una tècnica a l'equip taronja va permetre a Shurna posar el 65-55 a sis minuts per a acabar. Marinkovic va anotar el seu tercer triple però Shurna li ho va retornar amb el seu quart encert des de darrere de la línia i Harper va anotar baix l’anella. Doornekamp va convertir en el pal baix però un triple de Demonte Harper posava tretze a dalt al quadre local a tres i mig del final. Colom va ficar el triple ràpid després del temps mort però després del robatori, no va aconseguir encertar en la safata per a retallar encara més i Harper des del tir lliure defensava l'avantatge local. Un 2+1 de Doornekamp va ser contestat per un triple de Beirán i encara que Vives va anotar també un altre triple, Shurna va anotar el seu cinqué triple del partit per a no deixar opció al fet que l'equip taronja s'acostara més. El triple de Marinkovic i un palmeig de Vives només van servir per a maquillar el resultat final, que amb l'intercanvi final de tirs lliures va quedar en 87-77.


TAGS: