Remuntada de bogeria per a la tercera victòria en la Fase Final (94-90)

25/06/2020

València Basket alça 10 punts en els últims 5 minuts del partit per a emportar-se el triomf davant un gran San Pablo Burgos gràcies a uns últims minuts de bogeria. La tercera victòria porta a l'última jornada, en la qual València Basket haurà de guanyar per a dependre de si mateix, en cas de derrota, haurà d'esperar una derrota també del Real Madrid.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Fitipaldo i Apic van donar una primera renda als burgalesos i encara que Van Rossom va ficar la primera de l'equip taronja, un triple d'Aguilar i una acció individual de Fitipaldo van posar el 2-9. Van Rossom i un 2+1 de Tobey van retallar abans d'una cistella de Benite i un triple de Fitipaldo que van tornar a estirar a set la renda castellana. San Emeterio després de rebot ofensiu i Labeyrie culminant una transició van tornar a retallar i de nou a la carrera, Sastre va posar a un a l'equip taronja (13-14). McFadden va tallar el parcial local i Colom ho empatava a 16 des del tir lliure abans d'un triple de Salvó. Quino va habilitar a Tobey baix l’anella i Loyd va convertir el ganxo, però Salvó i Bassas, amb dos triples seguits, mantenien per damunt als seus (20-27) en arribar al final del primer quart.

Dubljevic des del tir lliure va obrir el quart però Rivero i Lima van posar un màxim desavantatge amb el 22-35. La volta de Labeyrie al partit va activar la defensa, però els tirs no entraven davant un rival que defensava per damunt de l’anella fins al primer triple taronja, obra de Loyd. Aguilar va respondre amb altres dos triples seguits per a ampliar fins al 27-41 mentre Valencia Basket només aconseguia anotar des del tir lliure. Dos triples seguits de Benite van posar el desavantatge en -18 a tres minuts per al descans (29-47) amb un 9/17 en triples per als burgalesos. Labeyrie des del tir lliure i Abalde des de la mitjana distància van baixar un poc d'aigua i malgrat aconseguir noves opcions des del rebot ofensiu, l'equip taronja no trobava encert per a acostar-se més fins que va arribar el segon triple, obra de Van Rossom, per a arribar al descans amb 39-51.

La segona part va començar amb un robatori i una cistella de Tobey però Benite amb un triple va inaugurar el marcador castellà en la segona meitat. La intensitat taronja va pujar línies però l'encert seguia sense arribar i Salvó posava el 42-56. Tobey va baixar un alley-oop però va cometre dues faltes molt seguides per a ficar en bonus a l'equip taronja. El propi pivot taronja va clavar un triple després de rebot ofensiu i tot i al mat de Lima, Tobey va ficar un altre triple per a baixar el desavantatge de la desena. Benite amb quatre punts seguits va posar el 51-62 però Abalde va trobar el camí a l’anella per dues ocasions, la segona amb addicional, per a baixar a sis el desavantatge taronja. Apic i Aguilar van defensar l'avantatge burgalés i els tirs del quadre valencià no entraven malgrat aconseguir segones opcions, la qual cosa tornava a posar onze a dalt als visitants. Dubljevic des del tir lliure el deixava en 58-67 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb Tobey baixant un alley-oop però Bassas va ficar un triple des de la cantonada per a mantindre la desena d'avantatge visitant. Abalde va respondre amb un altre triple després de rebot ofensiu però Vega també va clavar el triple des de la cantonada. Loyd va continuar convertint des de fora i Van Rossom va culminar en transició per a posar a cinc al quadre taronja. Una antiesportiva de Van Rossom a Rivero va acabar amb un triple del cubà i després de diversos errors de l'equip taronja, el pivot del San Pablo Burgos es va penjar per al 68-78 a cinc i mig del final. Després del temps mort, Tobey va anotar baix l’anella i un robatori de Sastre va acabar en un triple de Abalde. I una bona defensa de Doornekamp que va culminar amb una safata de Sastre va portar a Peñarroya a parar el partit amb l'equip taronja a tres punts. Un triple de Fitipaldo va posar el 75-81 i encara que Sastre va replicar amb un altre triple, Fitipaldo ho va retornar. Loyd va convertir en acció individual i després del seu propi rebot ofensiu, Doornekamp va ficar un triple des de la cantonada. Un palmeig de Tobey va posar per damunt a l'equip taronja per primera vegada en el partit i McFadden va anotar ràpid per al 85-86. Doornekamp va ficar un altre triple després d'una jugada elaborada i Fitipaldo va convertir un 3+1 per al 88-90 a un minut del final. Doornekamp va ficar un nou triple, Apic va fallar baix l’anella i Loyd va clavar el triple a set segons del final. L'últim tir de San Pablo Burgos no va entrar, Valencia Basket va assegurar el rebot i el triomf per 94-90.