Valencia Basket es regala altre triomf en la tornada dels aficionats (81-48)

22/12/2020

Valencia Basket va oferir el seu particular regal nadalenc a tots els aficionats taronja i especialment als 150 que ho van disfrutar in situ en la volta del públic al pavelló, i es va imposar a Spar Gran Canària per a seguir invicte a casa i mantindre el seu sòlid rendiment en Lliga Femenina Endesa. Les taronja no van donar opció a les canàries en un gran partit de tot el bloc.

Cristina Ouviña va ser el far en un inici fosc de partit en què s'imposaven les defenses i les imprecisions. El ritme que la base li va imposar a les primeres accions, li va valdre a Valencia Basket per a avançar-se en un primer quart de baixa anotació, en el que els triples de Juskaite i Leticia Romero i un 2+1 de Celeste Trahan-Davis aconseguien enganyar a què s'incorporava en els últims segons, fent-li creure que el +10 havia sigut molt més fàcil del que van haver de treballar-ho les locals (18-8).

Leticia Romero es va vestir de pívot per a donar 4 consecutius en el pal en l'inici del segon quart a les taronja. La canària s'entonava davant del club que la va veure créixer i la diferència augmentava. Per si no fóra poc, la connexió Anna Gómez-Celeste Trahan-Davis feia mal a les canàries i delectava a l'afició valenciana a parts iguals en la seua volta a la Fonteta. María España posava calma amb dos triples consecutius, però les de Rubén Burgos controlaven l’enfrontament, amb una defensa asfixiant que anul·lava qualsevol intent d'acostament. Un 2+1 d'Allen, deixava una còmoda diferència al descans (37-21).

Trahan-Davis, Carrera i Allen castigaven en l'inici del tercer, mentres Spar veia la cistella cada vegada més xicoteta i trobava el seu primer encert superats els 4:30 de quart. Per a eixe moment el més 25 que posava un nou triple de Romero pareixia massa llosa per a les visitants. I més amb l'huracà Trahan-Davis destrossant la zona groga. L'americana va trobar la seua millor versió amb un encert espectacular en atac i multiplicant-se en defensa. Gülich la va secundar, amb una Anna Gómez que va mostrar facilitat per a trobar-la en el pal, i la diferència va quedar en 64-38 de cara a l'últim parcial.

I en ell, Gülich i Leticia Romero van continuar fent de les seues per a mantindre les canàries baix control, a pesar que ho van intentar fins al final. Amb la diferència per damunt dels 30 punts, Taylor i Hermida van poder maquillar, però ho va evitar Raquel Carrera i el merescut triomf no es va escapar d'una Fonteta que va tornar a disfrutar de les seues amb totes les mesures de seguretat, i va poder celebrar una victòria més.