Segon triomf de la pretemporada davant Baxi Manresa a Salou (88-81)

31/08/2021

Valencia Basket va sumar el seu segon triomf de la pretemporada en imposar-se al Baxi Manresa a Salou per 88-81. Després d'un primer quart igualat, l'equip taronja es va posar per davant amb un parcial de 16-0 en el segon acte encara que el Baxi Manresa es va recuperar abans d'arribar al descans. En l'últim quart, l'encert exterior de Van Rossom (18 punts) i la capacitat de Puerto d'imposar el seu físic per a convertir des del tir lliure van donar un matalàs i un triple de Claver i la sang freda de Hermannsson en els últims compassos van certificar la victòria.

Valencia Basket va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, Puerto, Claver, Pradilla i Jasiel Rivero. Un triple de Puerto va intentar donar resposta als dos triples inicials de Maye, però Thomasson i Bako van estirar la renda fins al 3-10 abans del segon triple de l'aler d'Almussafes, una anella passada de Pradilla i un ganxo de Dubljevic per a equilibrar el partit en arribar a la meitat del primer acte. Dues cistelles amb addicional fallat de Puerto i Pradilla mantenien l’encontre equilibrat fins que Francisco, Sima i un triple de Rafa Martínez van suposar un parcial per a posar el 14-21 al pas pel minut 8. Després del temps mort de Peñarroya, Van Rossom en una acció individual va tallar el parcial en 0-7. En una recta final de quart frenètic, Jasiel Rivero i un triple de Guillem Ferrando deixaven el marcador en 22-25 al final del primer acte.

Una safata de Van Rossom i la primera cistella de Víctor Claver en la seua segona etapa com taronja, un triple, van posar per primera vegada per damunt al Valencia Basket i van portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 27-25. Pese a l'aturada en el joc, la defensa taronja es continuava imposant i Claver des del tir lliure i dos triples seguits de Dubljevic van allargar el parcial taronja per a posar el 35-25 i portar al tècnic del Baxi Manresa a tornar a detindre la trobada. Moneke acabava amb els quasi cinc minuts de sequera ofensiva de l'equip del Bages i tallava el parcial taronja en 16-0. El nigerià es convertia en l'únic manteniment ofensiu del Baxi Manresa fins a dos triples seguits de Berzins per a retallar a dos (37-35 min.16). Hermannsson des del tir lliure va tallar el parcial però Dani Pérez també va anotar des de darrere de la línia de tres i Sima des de la de personal empatava el partit a 39 a tres minuts i mig del descans. Un ganxo de Pradilla es va trobar amb un 2+1 de Berzins que va canviar el sentit del partit i va manar el partit al descans amb 41-42.

Baxi Manresa va començar colpejant amb punts de Valtonen i Bako però dos triples seguits de Van Rossom i Claver tornaven a posar per damunt al conjunt taronja amb el 47-46. Moneke des del tir lliure canviava el comandament d'un partit que va entrar en uns minuts d'imprecisions propis de pretemporada fins a dos tirs de Dubljevic. El triple de Dani Pérez va ser contestat per un altre de Hermannsson però Moneke i un 2+1 de Maye estiraven de nou la renda manresana (52-56 min. 28). Un mat després de rebot ofensiu i un 2+1 de Rivero mantenien el partit equilibrat però una cistella de Francisco ho deixava en 58-60 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Van Rossom i una antiesportiva sobre el tir de Rivero en una estratègia de fons que es va quedar en dos punts van canviar de nou el sentit del partit. Rivero es feia gran en el rebot ofensiu però no concretava des del tir lliure i un poderós mat de Bako col·locava el 63-62 a huit minuts del final. Un nou triple de Van Rossom i una safata en acció individual de Hermannsson van estirar de nou un poc la renda taronja però un 2+1 de Maye que suposava la cinquena falta de Pradilla amb set minuts per jugar i un tir lliure de Rafa Martínez tornaven a retallar a dos abans de dos tirs lliures de Puerto. L'aler d'Almussafes va repetir traient tirs des de la personal per a retornar la cistella de Francisco però Valtonen anotava a anella passada per a posar el 72-70 amb cinc minuts per jugar. Un 2+1 de Dubljevic i Puerto des del tir lliure mantenien la renda taronja i el tercer triple del quart de Van Rossom ho allargava a set amb el 80-73, i encara que el Baxi Manresa treia faltes personals amb els seus exteriors, es deixava alguns llançaments des de la línia. Un triple de Claver ficava huit a dalt als valencians en els últims dos minuts però un mat de Bako i un triple de Thomasson posava el 85-81 amb 51 segons per jugar. Hermannsson va eixir de la pressió i es va inventar una cistella des de la mitjana distància sobre la botzina de possessió que era mitja sentència. La sentència completa la va posar Van Rossom des del tir lliure per a un partit que va acabar amb triomf taronja per 88-81 amb cinc jugadors formats en L’Alqueria del Basket en la pista.