Lideratge assegurat en una victòria històrica en Namur (30-96)

25/11/2021

Valencia Basket s'assegura el lideratge de grup de l'Eurocup Women després d'una victòria colossal que entra en els anals de la història del Club, mancant una jornada de fase de grups. El conjunt taronja va véncer a Namur per una diferència de 66 punts, la màxima mai aconseguida. El rècord estava, precisament, en el partit d'anada contra aquest mateix rival en el qual València Basket va guanyar de 50 punts. A més l'equip no encaixava tan pocs punts des del seu pas per primera nacional en la 2015-16. Les de Rubén Burgos es van sobreposar a les baixes de Cristina Ouviña i Raquel Carrera per a oferir un autèntic espectacle amb cinc jugadores amb dobles dígits: Lorena Segura (10 punts), Marie Gülich (12 punts), Bec Allen (14 punts), Leticia Romero (15 punts) i Ángela Salvadores (20 punts). L'equip ara viatjarà directe a la Seu on jugarà el diumenge partit de LF Endesa.

Valencia Basket va saltar a la pista de Namur amb Leticia Romero, Queralt Casas, Lorena Segura, Laura Gil i Marie Gülich. La posada en escena taronja no va poder ser millor. Encara que estrenaven el marcador elles, les de Rubén Burgos van contestar amb un parcial de 0-11 al so de les dues protagonistes de l'última victòria Romero i Gülich. El tècnic local parava el partit. Segura seguia amb el festival a continuació i augmentava el parcial a 13 punts, encara que Range aconseguia frenar-lo de dos. Pese atodo, Valencia Basket continuava posant terra pel mig. Allen col·locava l'avantatge en 15 punts al final del primer quart.

El segon període continuava amb un equip taronja que continuava dominant el ritme del partit. Parcial d'eixida de 0-13 i la diferència aconseguia els 28 punts després de triple d'Allen. La defensa taronja estava sent un autèntic mur de formigó per a l'atac belga, incapaç de trobar solucions cap al cércol. Van passar quasi 10 minuts de partit fins que Carpreux va tallar la sequera local des de la línia de tirs lliures i que va desembocar en un parcial de 7-0 de les belgues. Amb un triple sobre la botzina de quart de Romero, Valencia Basket deixava un còmode matalàs al descans (15-41).

Klerx posava els primers punts de la segona part i Salvadores ho feia per al conjunt valencià. Els punts de l'escorta estaven sent molt importants. Romero posava l'avantatge en 29 punts poc després. Ogun tractava de tirar del seu equip, però Valencia Basket no deixava d'anotar. Salvadores continuava anotant i Gülich elevava la diferència a 39 punts des de la línia de tirs lliures. Zempare la reduïa amb una canastra al final del tercer quart.

Una espectacular Allen completava un parcial particular de 0-5 d'eixida i l'oceà no deixava si es fes més gran. L'entrenador local el va parar, però el parcial no va deixar de créixer. Arribava a 0-18 amb totes les jugadores aportant: Gil, Trahan-Davis, Contell, Casas…. Ogun sufocava el arreón taronja amb una canastra guaridora però la diferència era abismal: un màxim històric per a Valencia Basket de 66 punts que coronava Contell després d'un Quart igual d'històric de 4-33.