Valencia Basket torna amb triomf davant Frutti Extra Bursaspor (86-68)

06/01/2022

Valencia Basket va sumar la seua cinquena victòria en la 7DAYS Eurocup en el seu retorn a la competició dues setmanes després en imposar-se al Frutti Extra Bursaspor per 86-68 en un partit en el qual l'equip taronja va dominar amb autoritat des d'un parcial d'eixida de 19-3 i en el qual després va saber contindre l'aparició ofensiva de Guven i Freeman en la segona meitat. Rivero, amb 24 punts i Dubljevic, que es va anar fins als 19 de valoració amb només una cistella (12 rebots i 7 assistències) van ser els més destacats en un triomf coral.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Mike Tobey. L'aler basc va obrir el marcador des del tir lliure i un triple de Puerto va allargar el parcial d'eixida fins que Hayes va ficar la primera dels turcs. L'aler d'Almussafes després de rebot ofensiu, un triple de López-Arostegui i un 2+1 de Rivero van estirar la renda taronja fins al 13-2 en arribar a la meitat del primer acte. Una cistella de Tobey va allargar el parcial taronja fins a un 9-0 i malgrat un tir lliure de Brown, Dubljevic va trobar primer a Rivero en la pintura per al mat i després a Prepelic per a l'encert a taula per a fer més gran l'avantatge local fins al 19-3 abans d'un palmeig de Turen. Rivero i Prepelic van encertar per a deixar el marcador en 23-7 al final del primer quart.

Van Rossom va retornar el triple de Bitim i malgrat que els turcs van trobar encert des de l'exterior, un ganxo de Labeyrie (jugant en posició de tres) i dues cistelles seguides de Rivero defensaven la renda taronja. Guven es va convertir en el manteniment ofensiu dels visitants per a posar el 32-17 al pas pel minut 14. Després del temps mort, Labeyrie va culminar una transició anotant baix l’anella i Prepelic es va escórrer fins al cércol per a la safata però el Frutti Extra Bursaspor va millorar amb el retorn a pista de Needham i Hayes per a retornar les cistelles i amb un triple de Freeman aconseguir un parcial de 0-7 que va portar a Peñarroya a parar el partit amb 36-24 a tres minuts per al descans. Dos palmejos de Tobey i Pradilla van tallar el parcial en contra i encara que Freeman i Turen també van anotar, un ganxo de Tobey sobre la botzina manava el partit al descans amb 42-27.

Pradilla va inaugurar el marcador en la segona meitat des del tir lliure i encara que Guven va encadenar tres cistelles prop de l’anella, Puerto va convertir l’anella passada i López-Arostegui va convertir a passada de Dubljevic per a mantindre estable la renda taronja. Pradilla es va fabricar per dues vegades la cistella en el pal baix i va contindre a un Guven que continuava sostenint al seu equip ofensivament amb deu punts en quatre minuts i López-Arostegui va recuperar la pilota per a traure's de la cistella un preciós 2+1 amb un gest tècnic brillant. Guven i Needham van castigar dos errors per a posar el 55-41 abans d'una cistella de Labeyrie, un triple de Ferrando i una cistelles després de recuperació de Rivero que van tornar a estirar la renda taronja i acostar-la de nou a la vintena. Freeman va aparéixer ofensivament per a eliminar un poc d'aigua i deixar el marcador en 62-48 amb deu minuts per jugar.

Hayes es va unir a Freeman per a acostar a deu punts a l'equip turc amb el 63-53 però després de diversos rebots ofensius Rivero va anotar a taula i després de la falta en atac de Needham, el propi ala-pivot cubà va convertir un des del tir lliure. L'agressivitat defensiva de l'equip turc li va ficar prompte en bonus, la qual cosa van aprofitar Prepelic i Rivero per a traure viatges a la línia de personal i retornar la renda taronja als 14 punts malgrat que Freeman continuava fent pujar el seu compte personal acció rere acció per a entrar amb 72-61 en els últims cinc minuts. Labeyrie va culminar a taula una bona circulació però Brown i Bitim van baixar l'avantatge taronja de la desena per primera vegada des del primer quart amb tres minuts per jugar. Prepelic va convertir després de caçar el seu propi rebot ofensiu abans d'emportar-se una tècnica per protestar i López-Arostegui no va perdonar des del tir lliure per a mantindre's deu a dalt amb 90 segons per jugar. Van Rossom va provocar la pèrdua de Needham i Xabi va anotar la safata per a eliminar les opcions de remuntada. Els últims segons van deixar dos mats de Rivero i la primera cistella de Dubljevic perquè el marcador es quedara en 86-68.