Declaracions Rubén Burgos pre tornada Ronda de 16 EuroCup Women vs Orman Genclik

19/01/2022

Valencia Basket afronta un dels partits més importants d'aquesta temporada, la tornada de la Ronda de 16 de l'Eurocup Women davant el Orman Genclik. L'equip taronja haurà de guanyar de més de 2 punts a la Fonteta aquest dijous si vol continuar en la competició europea. Rubén Burgos valora com arriba l'equip.

 

La plantilla és conscient de la importància d'aquest partit, per la qual cosa el tècnic assegura que “tenim la determinació i la convicció que és un partit clau i ens hem guanyat el dret a jugar-lo a la Fonteta. El resultat de l'anada no ens planteja una barrera insalvable. Sabem que és un rival que ha aconseguit guanyar-nos un partit i que podria tornar a fer-lo ací, però creiem que el guió que hem d'imposar, i que segurament en la nostra pista tindrem més opcions de fer-ho, ens serà més favorable. Especialment el que vam veure en els últims tres quarts a Turquia. Comencem jugant amb ritme, amb situacions que ens afavorien i a poc a poc el rival va anar portant el partit al seu terreny i no vam saber adaptar-nos ni trobem la capacitat d'anotació per a atacar les seues defenses zonals”.

 

Malgrat que l'equip porta dues derrotes consecutives, no tot el que trau l'entrenador és negatiu: “El que vaig intentar transmetre'ls després del partit a Ankara, que crec que el final parlava bé de la nostra mentalitat és poder retallar aqueix avantatge i posar-nos l'eliminatòria més franca. D'alguna manera és veure el got mig ple o mig buit. El diumenge ens enfrontem a un súper equip com és Girona. Crec que és un equip ben entrenat i una plantilla ben confeccionada que està rendint a molt bon nivell. La lectura positiva és que, sense un bon encert, sense una bona fluïdesa ofensiva, amb un parell de detalls, podíem haver guanyat aqueix partit. Segurament als nostres caps no seria tan gran la frustració i el nivell que hauríem jugat hauria sigut molt semblant. Posar en valor que l'esforç defensiu va ser ací, que la mentalitat sobretot d'equip guanyador i d'equip que cree la portem fins al final i agarrar-nos a això per a recuperar en confiança i en presa de decisions ofensives”.

 

Davant la baixa de Leticia Romero per Covid-19, que se suma a la de llarga duració de Raquel Carrera, el tècnic explica que “durant la setmana hem pogut reconstruir el grup, com déiem que era l'objectiu, amb sessions de treball on tant Claudia com Awa han passat a formar part de la bambolla de l'equip i segurament estan aptes per a ser alineades en el partit”.

 

El paper de la Fonteta serà clau en l'objectiu de la passada a huitens. Burgos recorda que “així ho vivim fa dues temporades quan el format d'Eurocup eren eliminatòries, també teníem el factor pista a favor. Recorde l'eliminatòria de Gernika que, encara que veníem amb un marcador favorable, es va complicar i la Fonteta va espentar a l'equip perquè la passàrem de manera folgada i aquesta pot ser molt comparable a Enisey. Una derrota per pocs punts en pista rival i en el partit de tornada crec que des del principi la comunió de públic i equip va fer que la dinàmica fora molt favorable a nosaltres i esperem reproduir aqueix clima i aqueix nivell de joc en aquest partit”.


TAGS: