Victoria de fe davant Lenovo Tenerife (92-88)

01/04/2022

València Basket s'emporta un duro partit davant un Lenovo Tenerife que mai es va rendir en un partit que es va resoldre en els últims minuts. Martin Hermannsson amb 22 punts i Xabi López-Arostegui amb 17 van ser els màxims anotadors de l'equip, que despús-demà tindrà una nova cita davant Unicaja.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. L'ala-pivot cubà va convertir la primera del partit i Puerto es va anar al cércol amb decisió per a la safata abans de dos triples de Sulejmanovic i Doornekamp per al 4-6. Un ganxo de Dubljevic i dos tirs lliures de Puerto mantenien el partit igualat i Rivero va respondre al triple de Salin per a arribar empatats a 11 a la meitat del primer acte. Rivero va ballar en la pintura per a tornar a posar per davant al quadre taronja però Shermadini i Sulejmanovic col·locaven el 13-16 al pas pel minut 7. Pradilla va encertar des de darrere de l'arc i una antiesportiva sobre Dubljevic va suposar una jugada de quatre punts però Shermadini ho deixava en 20-18 al final del primer quart.

Dos triples seguits de Hermannsson van obrir el segon acte i malgrat la cistella de Wiltjer, López-Arostegui també va encertar des de darrere de l'arc i una anella passada de Pradilla col·locava per primera vegada la desena d'avantatge i portava a Vidorreta a parar el partit a set minuts per al descans amb 31-20. Un tir per elevació de Salin va tallar el parcial taronja en 11-2 però Hermannsson es va inventar un 2+0 de fantasia i Puerto va recórrer el camp amb autoritat de costa a costa per a anotar la safata abans d'un triple de Doornekamp per al 35-25. Ferrando li va retornar el triple, després va encertar des de la mitjana distància i després d'un tapó de Labeyrie a Guerra, Tobey va anotar a taula per al 42-25 abans d'un mat de Guerra al qual va replicar Dubljevic en la pintura amb un ganxo. Un triple de Hermannsson manava el partit al descans amb 47-29.

La volta al partit de Huertas va activar l'ofensiva aurinegra però Rivero, un triple de Josep Puerto i dos tirs lliures de Hermannsson defensaven la renda taronja en l'inici de la segona meitat. Lenovo Tenerife trobava encert en el triple i una antiesportiva sobre Huertas va portar quatre punts del base brasiler per al 54-42 abans de dos tirs lliures de Labeyrie. Un triple de Salin i una safata de Sulejmanovic baixaven la renda taronja de la desena i portaven a Peñarroya a parar el partit amb 56-47 amb un poc menys de cinc minuts per jugar en el tercer quart. Després de l'aturada, Labeyrie i López-Arostegui van clavar sengles triples però Huertas i Todorovic van retornar el parcial abans d'un nou triple de Xabi i una safata de Hermannsson. Huertas continuava generant punts sense parar per als seus i un palmeig de Guerra i un triple de Todorovic col·locaven el 67-62 amb deu minuts per jugar.

Pradilla va anotar des de la mitjana distància per a obrir l'últim acte però dos triples de Sastre i Todorovic (per a un 7 de 12 dels aurinegres des de la represa) van posar a un a l'equip aurinegre abans d'una cistella i dos tirs lliures de Labeyrie. Todorovic va tornar a encertar des de darrere de l'arc i Wiltjer en el pal baix va empatar el partit a 73 amb un poc més de cinc minuts per jugar. Un tir lliure de López-Arostegui, un alley-oop baixat per Tobey i un encert des de la mitjana distància de Hermannsson donaven un poc d'aire a l'equip taronja abans de dos tirs lliures de Shermadini per al 78-75 a tres i mig per a acabar. Puerto va tindre paciència per a clavar el triple i Huertas va anotar des de la mitjana distancia, Pradilla es va deixar un des del tir lliure i Sulejmanovic un altre per a entrar en els últims dos minuts amb 82-78. Hermannsson va convertir el triple però es va xiular antiesportiva de Tobey sobre Shermadini, que no va fallar des de la personal i va donar l'opció per al triple de Wiltjer que posava el 85-83. Hermannsson es va escórrer fins a l’anella per a la safata, Wiltjer va anotar des de la mitjana distància i a Labeyrie se li va escórrer la pilota donant una última opció al Lenovo Tenerife. Però la defensa taronja va provocar la pèrdua amb 7,3 segons per jugar i va haver-hi falta ràpida sobre López-Arostegui, que no va fallar des de la personal. Wiltjer va ficar el triple ràpid, va haver-hi una nova falta sobre Xabi que va anotar el primer i el rebot del segon va afavorir al quadre taronja amb una bola extra que va suposar una altra falta sobre Xabi que esta vegada no va perdonar per a certificar el triomf per 92-88.