Valencia Basket es fa fort a la Fonteta per a tombar a Unicaja (90-75)

03/04/2022

La Fonteta li va donar ales i un alé extra al Valencia Basket per a mantindre la bona dinàmica a casa i imposar-se a l'Unicaja per 90-75 en un partit en el qual fins a cinc jugadors van anotar en dobles dígits. L'equip taronja es va reposar amb un sòlid segon quart en defensa a la seua mala posada en escena per a anar-se guanyant per la mínima al descans i amb molt d'ofici va anar fabricant una xicoteta renda que només al final, amb triples de Hermannsson, Ferrando i Dubljevic va posar disparar prop de la vintena per a acabar certificant un triomf valuós que permet a l'equip taronja tornar al Top-4 de la Liga Endesa.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Mike Tobey. L'aler d'Almussafes es va fabricar el corredor a l’anella per a ficar la primera del partit abans d'un triple de Díaz però dos tirs lliures de Hermannsson i una acció individual de Pradilla mantenien per damunt al quadre taronja en els primers compassos abans de dos triples de Brizuela i Abromaitis i una cistella de l'escorta de l'Unicaja per al 6-13 en arribar a la meitat del primer acte. Un triple de Claver va tallar el parcial en 0-8 i malgrat la cistella de Guerrero, l'aler taronja va repetir des de darrere de l'arc. Claver va continuar sent la sustentació ofensiva de l'equip fins a anar-se a la banqueta amb huit punts. Un triple de Brizuela després d'una distracció defensiva i una anella passada de Barreiro mantenia en set la renda visitant abans de dos tirs lliures de Ferrando i una cistella després de rebot ofensiu de Rivero, però un triple de Suárez ho deixava en 19-25 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un 2+0 de Rivero i un triple des de la cantonada de Xabi López-Arostegui, la qual cosa unida a un triple de Dubljevic li va donar la volta al marcador i va portar a Ibon Navarro a parar el partit amb 27-25. Dubljevic va anotar en la pintura per a equilibrar els tirs lliures de Díaz però Kravic i Oliver van tornar a posar per damunt als malaguenys. Rivero va convertir després d'una estratègia de fons i dos tirs lliures de Xabi van pesar menys que el triple d'Oliver per a arribar amb 33-35 a cinc minuts del descans. Dubi es va fabricar la cistella en la pintura, Pradilla no va fallar des de la línia de personal i després va ballar en la pintura per al ganxo per a posar una altra vegada a dalt a l'equip taronja abans d'un triple de Barreiro i una cistella en la pintura de Guerrero. Hermannsson es va fabricar la safata en acció individual per a manar el partit al descans amb 41-40.

Un palmeig de Dubljevic i un encert de Rivero en la pintura després d'una recuperació forçada pel propi cubà van trobar la resposta d'un 2+1 de Brizuela però de nou Rivero després de rebot ofensiu, una safata de Hermannsson i un tir lliure del cubà defensaven la renda taronja abans d'un triple de Abromaitis per al 50-46. Hermannsson va retornar l'encert des de darrere de l'arc i encara que Brizuela també va ficar el triple, Xabi es va penjar en transició després d'una recuperació i després va convertir un triple sobre la botzina de possessió per a portar a Ibon Navarro a parar el partit amb 58-49. Oliver va anotar des de la mitjana distància i Kravic va culminar una bona circulació de pilota abans d'un triple de Ferrando però l'Unicaja trobava punts amb el canvi de peces en la pista. Xabi i Labeyrie des del tir lliure posaven per primera vegada la desena d'avantatge abans que un triple de Bouteille ho deixara en 65-58 amb deu minuts per jugar.

Cinc punts de Pradilla van replicar a l'encert inicial de Bouteille i a una safata de Díaz, però el francés de l'Unicaja assumia el protagonisme ofensiu dels seus i un alley-oop baixat per Oliver posava el 70-66 a set minuts del final. Hermannsson va convertir des de la mitjana distància i Pradilla va trobar a Tobey en la pintura i tot i el temps mort visitant, Puerto es va fabricar el corredor fins a l’anella per a la safata per potència per a posar de nou la desena abans que una pèrdua portara el mat de Kravic que posava el 76-68. Unicaja va pujar la intensitat de la seua pressió i després del temps mort de Peñarroya, Hermannsson va ficar el triple i encara que Kravic continuava produint punts, Ferrando va convertir un altre triple sobre la botzina de possessió per a posar una nova màxima de dotze punts. Una antiesportiva sobre Rivero es va quedar en només dos punts però l'ofensiva malaguenya no trobava eficàcia i l'equip taronja va aprofitar eixa frustració per a anar-se fins a una màxima de +19. El partit va acabar amb Ferrando, Bellver i Millán en la rotació exterior perquè l’encontre acabara amb un resultat de 90-75 en l'onzena victòria consecutiva a la Fonteta.