Derrota davant Cazoo Baskonia en l'inici de la Turkish Airlines EuroLeague (71-81)

06/10/2022

València Basket no aconsegueix la victòria en el seu debut en la màxima competició europea en un partit en el qual va ser per darrere des del segon quart. Jasiel Rivero amb 14 punts i Klemen Prepelic amb 12, màxims anotadors locals.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Víctor Claver, James Webb III i Kyle Alexander. El base belga va ficar la primera del partit i Kotsar la primera dels visitants en un inici de partit de molts errors del qual el va traure Prepelic amb un 2+1, una safata i un triple per a huit punts seguits. L'estonià Kotsar era l'únic que trobava l’anella en els visitants i quan es va unir Hommes van posar el 10-7 en arribar a la meitat del primer quart. El conjunt vitorià va castigar els errors per a jugar amb ritme i posar-se per davant amb un parcial de 0-6 que va tallar Rivero des del tir lliure. Huit punts seguits d'Howard van mantindre per damunt al Cazoo Baskonia però el cubà continuava fent mal en la pintura i Jones va trobar el corredor a l’anella per dues vegades per a retornar l'avantatge a l'equip de casa i que s'arribara al final del primer quart amb 21-19.

Radebaugh va ficar la primera del segon acte i tot i un 2+1 de Costello, Webb va replicar amb un triple. Després de l'aturada, Puerto va anotar en acció individual i Radebaugh va clavar un triple per a tornar a estirar l'avantatge taronja a nou amb el 31-22 abans d'un triple de Marinkovic i una cistella de Kotsar. Harper va trobar a Alexander per al alley-oop però l'estonià del Cazoo Baskonia continuava fent mal en la pintura per a retallar a dos i Thompson el va empatar a 33 amb quatre minuts per a arribar al descans. València Basket no va trobar la manera d'anotar en la resta de segon quart i l'equip vitorià es va anar sis per damunt al descans amb un parcial de 0-12.

Kotsar continuava anotant per a obrir la segona meitat però Radebaugh va trencar la sequera taronja amb un triple i després d'un mat de Giedraitis, Puerto va ficar un altre. El lituà del Baskonia assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però Rivero es feia gran en la pintura i Radebaugh continuava anotant per a no deixar pujar més l'avantatge baskonista fins a dos triples de Hommes per al 45-55. Tres tirs lliures de Prepelic, un triple de Van Rossom i un 2+0 d'Alexander van retallar a quatre i un tir lliure d'una tècnica a Costello el deixava en 56-59 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb tirs lliures de Marinkovic i encara que Harper es va fabricar el corredor a l’anella, un 2+0 de Thompson i un triple de Sedekerskis ho deixava en 58-66 a set minuts del final. L'equip taronja treia faltes però no aprofitava tots els viatges a la línia de personal i Rivero tractava de convertir en la pintura però Thompson mantenia estable en huit la renda visitant en entrar en els últims quatre minuts. Un triple de Claver va ser replicat per un altre de Giedraitis i un 2+1 de l'aler lituà del Cazoo Baskonia va acabar amb totes les opcions de remuntada local en un partit que va acabar amb el resultat de 71-81.