Superats pel Barça a la Fonteta (80-92)

30/10/2022

València Basket no va tindre opció de tancar de manera positiva la setmana i va caure a la Fonteta davant el Barça per 80-92. L'equip taronja va ser per darrere durant tot el partit i no va poder recuperar l'avantatge que el conjunt blaugrana es va llaurar amb el seu encert en el triple en la primera meitat (9/14 des de darrere de l’arc) malgrat intentar-lo amb més orgull i cor que cap en la segona meitat i desballestat amb l’arbitratge, amb Mumbrú eliminat en la recta final del tercer quart amb tècnica i desqualificant consecutives. Jones (19 punts) i Prepelic, Dubljevic i Harper amb 11 van ser els millors de l'equip taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Una bona circulació va permetre que Radebaugh ficara la primera del partit i malgrat una acció individual de Jones, els punts dels bases del Barça posaven a l'equip blaugrana per davant en l'inici. Jones va tornar a trobar el camí a l’anella i després va trobar a Radebaugh per al triple, però Laprovittola el va retornar i Satoransky va ficar un altre per a arribar amb 9-11 a la meitat del primer quart. Un ganxo de Dubljevic l'empatava però els bases de l'equip blaugrana monopolitzaven els primers 15 punts del seu equip per a portar a Mumbrú a parar el partit amb quatre a baix al pas pel minut 7. Un triple de López-Arostegui va ser replicat per un 2+1 de Satoransky i Prepelic va contestar a la cistella de Sanli, encara que un triple de Kalinic ho deixava en 18-23 al final del primer quart.

Un triple de Sanli i una acció personal de Laprovittola estiraven la renda visitant a deu abans de dos tirs lliures de Harper i un mat d'Alexander a passada del propi base taronja. Tres tirs lliures de Prepelic i altres dos de Harper no permetien rebaixar a menys de cinc pels problemes per a controlar el rebot defensiu que donava segones opcions a l'equip català i Higgins col·locava de nou els deu d'avantatge. L'equip taronja només aconseguia anotar des del tir lliure i el Barça feia créixer la ferida als tretze punts perquè Mumbrú ho parara amb 29-42 en arribar a la meitat del segon acte. Higgins va retornar el triple de Xabi i encara que Jokubaitis va posar un màxim desavantatge, el triple de Jones va ser replicat per un altre de Abrines. Jones va repetir des de darrere de l'arc però Higgins també el va retornar (el Barça va ficar 9 dels seus primers 14 triples intentats) i el partit es va anar al descans amb 40-55.

La segona meitat va començar amb un triple de Kalinic i encara que l'equip taronja tractava de trobar encert de la mà de Jones i Dubljevic, el conjunt blaugrana trobava els avantatges en atac per a no permetre que Valencia Basket retallara. Un triple i un 2+1 després de rebot ofensiu de Dubljevic van baixar el desavantatge a dotze però van trobar la resposta de dos triples seguits de Laprovittola que col·locaven el 50-68. Ho intentava de totes les maneres l'equip taronja amb un 2+1 d'Alexander i un tir trepitjant la línia de tres de Prepelic però el conjunt blaugrana no alçava el peu de l'accelerador. Un triple de Harper retallava a 14 abans d'una falta en atac assenyalada pels àrbitres que acabava amb l'expulsió de l'entrenador Álex Mumbrú per tècnica i posterior desqualificant i que es quedava en una jugada de tres punts per a arribar amb 60-77 amb deu minuts per jugar.