Valencia Basket tanca la ratxa en LF Endesa a Saragossa (77-55)

29/01/2023

Valencia Basket no va poder allargar la seua ratxa de 13 victòries seguides en LF Endesa en la pista del Casademont Zaragoza. Un partit en el qual l'equip va tindre problemes per a trencar la defensa local i trobar encert, mentre que el seu rival sí que el va aconseguir. Aquesta derrota suposa perdre el basketaverage amb les aragoneses i que estreny la zona alta de la classificació. Les de Rubén Burgos queden amb un balanç de 15-4.

L'equip taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Queralt Casas, Raquel Carrera i Marie Gülich. Les defenses es van imposar en els primers compassos del partit. Estrenava el marcador Geldof per a les locals i Valencia Basket tardava quasi tres minuts a trobar la primera canastra de la mà de Carrera. Casademont Zaragoza havia començat millor, defensant fèrriament els atacs taronja i tancant duro el rebot. Afortunadament, no van poder aprofitar-ho. Després d'agafar un avantatge de 4 punts, Ouviña colpejava doblement des del triple per a col·locar a l'equip 2 a dalt, obligant al temps mort de Cantero. Tots dos conjunts van canviar bastant els seus quintets. Les aragoneses responien amb un contundent 6-0 que frenava Romero. No obstant això, aconseguien acabar el primer quart amb quatre punts d'avantatge.

La falta d'encert estava desesperant a Valencia Basket. Els tirs exteriors no entraven, les canastres fàcils tampoc. Amb un parcial de 8-0 local, amb Gatling i Alonso fent molt mal, que deixava la diferència en 10 punts, Rubén Burgos demanava temps mort. No obstant això, a continuació, anotaven un triple que posava la màxima en 13. Hi havia molts desajustaments defensius que elles estaven aprofitant. Apareixia llavors Carrera per a frenar la sagnia amb un 2+1, però era Torrens qui s'encarregava de reduir a 6 punts el desavantatge. Cantero demanava temps mort. De nou el seu equip eixia bé, aquesta vegada de la mà de Gimeno, per a evitar la remuntada taronja. Valencia Basket continuava fallant canastres fàcils i no estava còmode. Romero anotava en l'última possessió per a retallar al descans (35-28).

L'eixida després del pas pels vestuaris va ser bona. L'equip guanyava confiança i continuava reduint de la mà de Casas. Casademont Zaragoza es posava a tir amb només 2 punts a baix, però Valencia Basket, de nou, no culminava la remuntada. La rèplica local era irresistible amb un 9-0 que posava una distància d'11 punts. Rubén Burgos parava el partit. Alonso recuperava la màxima de 13 per al seu equip i Ouviña tallava la sagnia. A Valencia Basket li estava costant tot horrors i Casademont Zaragoza estava trobant alternatives en moltes jugadores. Oma col·locava el +14 per a elles i amb aqueixa diferència s'anava el partit.

La dinàmica taronja no canviava. L'equip no trobava solucions a la seua falta d'encert ni tampoc estava podent frenar-les a elles en defensa. Van continuar ampliant el parcial amb encert en el triple i Fiebich posava terra pel mig amb 18 punts d'avantatge. Rubén Burgos demanava temps mort, però no hi havia manera de trobar solucions. La valenciana Gimeno va colpejar amb un triple que superava els 20 punts de renda amb menys de 2 minuts per davant i Valencia Basket va veure com se li allunyava qualsevol possibilitat.