La ratxa taronja acaba davant un Unicaja superior (102-86)

29/01/2023

Valencia Basket va vore com es tallava en sis la seua ratxa de victòries després de caure en la pista de l'Unicaja per 102-86 en un partit en el qual l'absència d'última hora de Klemen Prepelic elevava a sis el número de baixes per a este encontre. L'equip taronja es va recuperar fins a tres vegades per a tornar a ficar-se en el partit després de vore's amb desavantatges de fins a tretze punts però ja no va poder recuperar-se de la producció ofensiva de Brizuela i l'encert en el triple dels malaguenys en l'últim quart. Webb amb 16 punts i Puerto amb 13 van ser els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver i Kyle Alexander. Dos mats del pivot canadenc van ser les primeres cistelles de l'equip taronja però un triple de Perry i un 2+1 de Ejim col·locaven per damunt al quadre local. Una cistella amb addicional d'Alexander es va topar amb l'encert local, liderat per Perry, per a posar el 14-7 en arribar a la meitat del primer quart. Quatre punts de Radebaugh i Jones des de la mitjana distància tallaven el parcial malagueny però un 2+1 de Will Thomas defensava la renda local. Puerto es va fabricar la canastra en el pal baix per a deixar-lo en 19-15 al final del primer quart.

Una safata de Harper després de recuperació i una altra de Puerto es van trobar amb un triple de Brizuela i encara que Pradilla va tindre un tir per a empatar, Thomas i un triple de Kalinoski portaven a Mumbrú a parar el partit amb 27-19 a set minuts per al descans. Tot i l'aturada, Brizuela i Osetkowski van allargar la renda local a onze malgrat l'aparició ofensiva de Pradilla. Webb va trencar la sequera en el triple i després va culminar dues recuperacions de Harper, la primera amb una anella passada i la segona amb un triple, per a portar a Ibon Navarro a parar el partit. Un triple de Carter i una cistella de Ejim menys d'un minut després portaven a Mumbrú a fer el mateix amb 39-30 a tres minuts per al descans. Un triple de Radebaugh va ser contestat per un altre de Carter i Ejim i un triple de Djedovic manaven el partit al descans amb 47-33.

La segona meitat va començar amb Radebaugh atacant l’anella amb decisió per a traure quatre punts consecutius i malgrat una antiesportiva xiulada a Alexander que es va quedar en dos punts, dues safates de Jones mantenien oberta l'ofensiva taronja. Però un triple de Kravish no deixava al quadre taronja reduir més el seu desavantatge i Carter ho estirava fins al 56-43 abans de dos triples de Webb i un altre de Xabi López-Arostegui que portaven a Ibon Navarro a parar el partit. Un triple de Kalinoski posava el 59-52 al pas pel minut 26 però Alexander va baixar un alley-oop i Webb va traure una falta de tres tirs dels quals va aprofitar només dos per a continuar retallant desavantatge. Un 2+1 de Xabi per a baixar a dos va ser replicat per un altre de Brizuela, que va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip amb un altre triple al qual va respondre Evans amb un nou encert des de darrere de la línea de tres. La intensitat defensiva dels dos equips va acabar amb un carrusel de viatges a la línia de tir lliure per a arribar amb 71-65 amb deu minuts per jugar.

Unicaja va tornar a estirar a deu el seu avantatge en l'eixida de l'últim acte però Puerto es va fabricar dues cistelles en la pintura. Brizuela continuava produint en l'ofensiva malaguenya i un 2+1 de Osetkowski posava el 80-69 a un poc menys de set minuts per al final. Puerto assumia tot el protagonisme ofensiu de l'equip taronja i tot i a l'ajust en defensa, l'encert exterior de l'Unicaja no baixava per a posar un màxim desavantatge. Evans va eixir per a produir ofensivament però els triples de l'equip malagueny no donaven cap opció a la reacció taronja per a vore's 18 punts a baix a tres minuts per al final. L'equip valencià va traure l'orgull per a rebaixar i va trobar un poc d'encert exterior, però només va servir per a deixar el marcador final en 102-86.