Valencia Basket tanca la pretemporada amb una derrota davant Covirán Granada a Llíria (66-75)

16/09/2023

Valencia Basket va tancar la pretemporada amb un balanç de 6-1 després de caure en el seu últim partit de preparació, el que ha jugat esta vesprada a Llíria davant el Covirán Granada per 66-75 en un encontre en el qual a més de les tres baixes conegudes de Semi Ojeleye i els lesionats de llarga duració Xabi López-Arostegui i Martin Hermannsson, no van jugar per precaució Brandon Davies (molèsties en un peu) i Kassius Robertson (molèsties en una mà). L'equip taronja va anar a remolc la major part de la primera meitat a causa d'un parcial amb quatre triples seguits del conjunt nassarita, encara que va aconseguir recuperar-se per a anar-se guanyant per un al descans. Els homes d'Álex Mumbrú es van reposar a un moment d'ineficàcia ofensiva en el tercer quart per a mantindre el partit apretat, però Covirán Granada va tornar a trobar l'encert dels seus tiradors per a posar-se nou a dalt a menys de quatre minuts del final. Ho va intentar l'equip taronja però no va tindre opció de donar-li volta al marcador i va sumar la seua única derrota de la preparació. El dissabte 23 de setembre a les 18:00 hores davant el Bàsquet Girona a la Fonteta, arrancada oficial a la temporada.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Lucas Marí, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bouba Touré. L'equip taronja va començar amb problemes per a anotar i això ho van aprofitar Thomasson i Felicio per a posar per davant als granadins, però des que Pradilla va ficar la primera, Lucas Marí va encadenar quatre punts per a igualar el marcador. Dos triples seguits del Covirán Granada van portar a Mumbrú a parar el partit amb 6-12 en arribar a la meitat del primer quart. El tercer i el quart triple seguits dels andalusos va elevar a dotze la renda visitant mentre l'equip taronja seguia negat en els llançaments exteriors i que va tallar el parcial en 0-12 amb la primera cistella de Claver en la pretemporada. Ferrando va assistir a Inglis per a l'encert en la pintura i Harper va recuperar per a acabar en safata, però Ziv va tallar el parcial taronja. Claver va ficar el primer triple del quadre valencià, la qual cosa unida a quatre tirs lliures de Jared i Inglis va continuar retallant el desavantatge taronja per a deixar-ho en 19-22 al final del primer acte.

El marcador no es va moure durant dos minuts fins que Harper va recuperar una altra pilota i va acabar amb una safata fàcil, la qual cosa portava a Pablo Pin a gastar el temps mort. Cinc punts seguits de Germán Martínez van tornar a estirar un poc l'avantatge visitant i tot i l'encert de Jones, Felicio ficava el 24-29 i portava a Mumbrú a parar el partit al pas pel minut 16. Un 2+1 de Touré i una cistella després d'una bona circulació de Reuvers van igualar el marcador i Jones va retornar la cistella de Kramer per a mantindre'l equilibrat fins que Marí va habilitar al mat de Reuvers que posava per primera vegada a l'equip taronja per davant a un minut del descans. Tot i el triple de Cheatham, una pilota penjada que Pradilla va convertir en dos punts manava el partit al descans amb 35-34.

Una recuperació que Inglis va transformar en una acrobàtica safata va vindre acompanyada d'un triple de Ferrando i una cistella després de rebot ofensiu de Touré que donaven un lleuger avantatge al quadre taronja que l'equip granadí de seguida va recuperar per a empatar-ho a 42 al pas pel minut 23. Konontsuk va assumir el protagonisme ofensiu per a posar una altra vegada per damunt al Covirán Granada amb nou punts seguits aprofitant la sequera ofensiva del Valencia Basket que van trencar Puerto amb un 2+1 i Bouba amb un mat després d'assistència de Jones. Encara que Thomasson i Cheatham mantenien a dalt als visitants, dos tirs lliures de Marí i un 2+1 de Jones ho deixaven en 52-54 amb deu minuts per jugar.

Inglis i Pradilla anotaven en la pintura però dos triples seguits de Cheatham i Kramer posaven el 56-64 a sis minuts per al final. Després del temps mort, una acció individual de Harper i un coast to coast de Puerto van activar un poc l'ofensiva taronja però quatre tirs lliures de Felicio i un de Ziv posaven el 60-69 ficats en els últims quatre minuts. Jones va convertir des de la mitjana distància i Reuvers va anotar trepitjant la línia de tres però dos errors defensius van acabar amb les opcions de recuperació valenciana per a vore's una altra vegada nou a baix. Ho va intentar l'equip taronja fins al final però l'absència total d'encert en el tir de tres punts (2/20 al final de l’encontre) es va mantindre també en els compassos finals per a acabar caient per 66-75.