Primera victòria en EuroLeague Women en l'esperat retorn d'Allen (64-45)

11/10/2023

Valencia Basket collita la primera victòria de la temporada en EuroLeague Women, en la segona jornada de la competició, davant el AZS UMCS Lublin a la Fonteta. En una nit de moltes emocions amb el debut de Bec Allen amb l'equip en la seua segona etapa de taronja, a més dels retorns de Raquel Carrera i Queralt Casas, que s'havien perdut els últims dos partits per molèsties. Malgrat que va faltar encert exterior, les de Rubén Burgos no fallen en l'estrena a casa i posen el 1-1 en la EuroLeague Women, amb doble-doble de punts i rebots de Marie Gülich..

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Nadia Fingall i Merritt Hempe. En un inici erràtic per part de tots dos conjunts, Kalenik inaugurava el partit per a les poloneses transcorreguts quasi 2 minuts de joc. Faltava molta activitat ofensiva i moviment de pilota a Valencia Basket. L'exjugadora taronja feia un 4-0 i Romero aconseguia estrenar a les locals quasi en l'equador del primer quart amb 5 punts consecutius. Després d'un parcial de Casas, que suposava el 9-2, el tècnic visitant demanava temps mort. Rubén Burgos canviava per complet el quintet a la recerca de frescor i el trobava. Encara que Gustavsson anotava, Valencia Basket responia amb un 9-0, amb quatre de les cinc jugadores en pista anotant, per a deixar en 11 l'avantatge al final del període.

En l'inici del segon Allen debutava com a jugadora taronja en la seua segona etapa en el club. La jugadora australiana no tardava a pujar la màxima fins al moment a 18 punts amb dos triples seguits que provocaven el temps mort del AZS UMCS Lublin. Les visitants reaccionaven amb un 4-0 i en aquesta ocasió Burgos parava el partit. Elles s'havien posat a defensar en zona i Valencia Basket estava tenint problemes per a trencar la zona. Finalment, Romero ho feia de mitjana distància, però Lublin estava forçant el llançament des del triple que no estava entrant. Des del tir lliure les visitants reduïen a 12 punts. Bon parcial final de 4-0 per a tornar a estirar el xiclet al descans (36-20).

Després del pas pels vestuaris es va produir un intercanvi de colps que mantenia al conjunt polonés en el partit. Valencia Basket no trobava l'encert i no aconseguia trencar el marcador. A més, continuava concedint massa tirs lliures. Gustavsson retallava a 11 punts i en aqueix moment arribaven els triples de Romero i Torrens. 6-0 i temps mort visitant. Poc moviment en el marcador a continuació, mentre el conjunt taronja mantenia les distàncies. Heal reduïa a 13 amb un 4-0 particular i Contell anotava al final del tercer quart.

En l'últim període la falta d'encert i les faltes continuaven sent un problema. Fins que va aparéixer la capitana. Un parcial particular de Cases de 5-0, que retornava la màxima als 18 punts provocava el temps mort visitant i encaminava la victòria. Gustavsson ho tallava. Ja en la recta final del partit, Valencia Basket retornava cada colp de les poloneses. Després d'un triple de Hempe hi havia un altre temps mort visitant, esgotant-los tots mancant més de 3 minuts per a la conclusió de la trobada. Per a posar la guinda, Contell col·locava el +21 des del tir lliure. El final del partit es travava en faltes i tirs lliures però el triomf de quedava a la Fonteta.