Valencia Basket pateix per a trencar la seua ratxa en Eurolliga vs Crvena Zvezda a casa (85-81)

06/12/2023

València Basket va tallar la seua mala dinàmica en Eurolliga en imposar-se per 85-81 al Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade en un partit que l'equip taronja dominó durant tota la primera meitat i va disparar el seu avantatge fins als 16 amb els quals va arribar al descans, però després de l'intermedi l'equip serbi va eixir molt agressiu en els dos costats de la pista, frenant l'ofensiva local i traient viatges al tir lliure (fins a 17 en el tercer quart) per a retallar a un. En eixe moment, València Basket va estrényer per a aconseguir un parcial de 8-0 que li va donar aire i va anar dominant fins a tres minuts del final, quan un parcial dels visitants empatava el partit ficats en l'últim minut. Harper i Davies van resoldre per a amarrar la victòria.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Jared Harper, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. El pivot taronja va replicar a l'encert inicial de Bolomboy, que unit a una carrera que va acabar en dos tirs lliures de Harper i una recuperació que va acabar en un triple de Puerto va suposar un parcial que va tallar Nedovic amb una safata. Puerto després de rebot ofensiu i Davies des de la mitjana distància mantenien a dalt al quadre taronja, encara que Bolomboy col·locava el 11-7 en arribar a la meitat del primer quart. L'agressivitat en defensa va recuperar pilotes però també va ficar en bonus al quadre taronja, per la qual cosa l'equip serbi anava anotant des del tir lliure, malgrat que deixava alguns pel camí, però un ganxo del propi Davies i un triple de Jovic defensaven l'avantatge local. L'entrada de Napier va millorar l'ofensiva sèrbia i encara que Davies i Xabi anaven retornant els colps, un triple de Davidovac va reduir la renda local a la mínima expressió. Ojeleye va retornar el triple i Jones va convertir un encert marca de la casa per a deixar-ho en 25-19 al final del primer acte.

Tres tirs lliures de Jones van ser contestats per un triple de Tobey. L'encert arribava en els dos costats de la mà de Napier i Ojeleye, que va encadenar un triple i un 2+1, però un encert de Teodosic i una cistella de Tobey posaven el 34-31 al pas pel minut 14. Una antiesportiva sobre Xabi va suposar una jugada de cinc punts amb el triple de Claver i un encert de Ojeleye després de rebot ofensiu va portar a Sfairopoulos a parar el partit a quatre minuts del descans. Nedovic posava el 41-33 però Claver va convertir el seu segon triple i Jovic la safata en transició per a posar una nova màxima que Tobey i Nedovic van baixar amb dos encerts seguits. Un triple de Jovic, un superlatiu Ojeleye i un mat de Davies tornaven a estirar la renda taronja fins als 16 però Nedovic va encadenar dues accions positives per a baixar-la de nou abans d'un triple de Jones que ho deixava en 56-40 en arribar al descans.

L'equip visitant va començar la segona part amb un parcial de 0-5 que va tallar Davies des de la mitjana distància. Lazic anava anotant des del tir lliure i malgrat un 2+0 de Harper, un mat de Bolomboy i una cistella de Davidovac posaven el 60-53 en arribar a la meitat del segon quart. Jovic va haver d'abandonar el partit després de danyar-se i Teodosic va baixar la renda taronja a cinc fins a un mat després de rebot ofensiu de Davies però l'equip serbi treia viatges al tir lliure en tots els atacs i un triple de Giedraitis col·locava el 62-61 a tres minuts per al final del tercer acte. Després del temps mort, un triple de Claver, una recuperació i un tir lliure de Davies van donar un poc d'aire al quadre taronja. I després de dues bones defenses, Jones va encertar des de la mitjana distància i Touré va palmejar dins un tir per a allargar el parcial taronja abans que Giedraitis ho tallara en 8-0. Una acció individual de Harper ho deixava en 72-65 amb deu minuts per jugar.

En els primers dos minuts només van entrar un encert de Mitrovic i un 2+1 de Ojeleye, però l'equip taronja carregava de personals al seu rival que es va ficar ràpid en bonus. Els tirs exteriors no entraven i un triple de Napier posava el 76-70 a sis minuts per al final. Malgrat dos tirs lliures de Davies, Nedovic i Mitrovic posaven el 78-74 abans d'un encert de Davies i un tir lliure de Claver. Dos lliures de Teodosic, una cistella de Bolomboy i un triple de Nedovic ho empataven a 81 ficats en l'últim minut. La pissarra de Mumbrú va pintar una acció que va acabar amb una safata de Harper, el triple de Teodosic no va entrar i Valencia Basket va controlar el rebot i va deixar que passaren uns segons abans que hi haguera falta sobre Davies, que no va perdonar des del tir lliure.