Gran resposta davant d'un perillós test (101-86)

11/03/2017

València Basket allarga la seua bona ratxa en la Fonteta i suma la 16ª victòria en la Lliga Endesa en imposar-se al Montakit Fuenlabrada per 101-86 en un encontre que Valencia Basket va dominar des de l'inici i que va trencar anotant 33 punts en el tercer quart. Malgrat el curt de la rotació taronja, l'equip va complir de nou com a col·lectiu repartint molt l'anotació, amb 20 punts de Romain Sato i 17 punts de Dubljevic i Sam Van Rossom. El quadre taronja suma este triomf a tres dies d'afrontar el primer partit de les semifinals de la 7DAYS Eurocup davant el Hapoel Bank Yahav Jerusalem.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí va anotar després de rebot ofensiu la primera cistella del partit i malgrat la resposta de Popovic, el propi Dubljevic i Sikma van donar una primera estirada per a posar el 6-2. Un triple de Van Rossom i un ganxo després de rebot ofensiu de Dubljevic mantenien l'avantatge, i malgrat el triple de Wear, un altre de Dubljevic (que es va anar als nou punts en el primer quart) i una esmaixada de Sastre li donaven rèplica (16-9 min.6). Will Thomas va allargar la renda taronja a nou amb un ganxo marca de la casa encara que Paco Cruz es va tirar al seu equip a l'esquena per a deixar el marcador en 20-16 al final del primer quart.

Dos tirs lliures d'Oriola i un triple de Van Rossom mantenien a dalt a Valencia Basket davant un Montakit Fuenlabrada que feia mal carregant el rebot ofensiu per a aconseguir segones opcions i que es va posar a tres de la mà de Rupnik, anotant o assistint. Sam Van Rossom i Bojan Dubljevic, els millors de l'equip en la primera meitat, van anotar per a contindre a un rival que trobava l’anella amb facilitat i un triple des de la cantonada de Sato i una cistella després de robatori de Van Rossom posaven el 35-27 al pas per l'equador del segon quart. Després del temps mort de Cuspinera, l'equip taronja va arribar per primera vegada a manar per deu punts de la mà de Sikma i San Emeterio i un ganxo de Dubljevic va posar el 41-29 a dos i mig per al descans. Els exteriors del Montakit Fuenlabrada tractaven d'apretar, però un triple de Sant Emeterio posava el +15 just abans que al descans s'arribara amb un resultat de 48-35.

Un triple de Joan Sastre va ser la primera cistella taronja de la segona meitat, i encara que Rupnik i Smits van trobar l’anella en accions individuals, Van Rossom amb cinc punts seguits i una passada per a la cistella de Dubljevic i un altre per a l’esmaixada de Thomas obligava a Jota Cuspinera a parar el partit (62-41 min.24). Valencia Basket va seguir ficant llenya en la caldera ofensiva amb un 2+1 d'Oriola o dos triples seguits de Rafa Martínez per a pujar fins al 71-45. Fernando San Emeterio va anotar una cistella amb addicional (76-48) abans de deixar el seu lloc a un Josep Puerto que va jugar els seus primers minuts de Liga Endesa en la Fonteta després de debutar en la competició la setmana passada. El conjunt madrileny va reaccionar un poc trobant punts en accions individuals, però un triple sobre Romain Sato ho parava en 81-53 amb deu minuts per jugar.

Tres triples seguits per a començar el quart del Montakit Fuenlabrada, dos d'ells de Marko Popovic, mostraven la intenció madrilenya de no anar-se del partit malgrat l'engruixat de la diferència en contra, encara que Romain Sato també va anotar des de fora per a tallar el parcial. L'equip madrileny trobava l'encert exterior però es va xocar amb un Romain Sato que va anotar tretze punts en quatre minuts per a mantindre l'avantatge taronja per damunt de la vintena malgrat l'encert madrileny. Rafa Martínez també el seu va unir a la festa en un últim quart en el qual els tiradors de tots dos equips van demostrar la seua capacitat d'anotar des de lluny. Sato va allargar amb el seu sisè triple en set intents la seua anotació del quart fins als 16 punts abans d'anar-se a la banqueta entre aplaudiments per a donar de nou entrada a Josep Puerto. Amb el partit trencat, els tiradors del Montakit Fuenlabrada, especialment Popovic, trobaven l’anella des del triple. Una cistella des de la mitja distància d'Oriola va posar la centena en el marcador de la Fonteta en un partit que va acabar amb un resultat de 101-86.